Kesän makuja - helppoa ja kevyttä kesäruokaa

Kesä on aikaa rentoutua ja nauttia auringosta. Nyt on aika unohtaa monimutkaiset reseptit ja keskittyä tuoreisiin, kevyisiin makuihin – salaatteihin ja grilliruokiin.

Kesällä työpaikkaruokailu saa usein rennomman ja kevyemmän sävyn. Kesällä moni kaipaakin kevyempää ruokaa, kuten salaatteja, kylmiä keittoja ja tuoreita hedelmiä. Henkilöstöravintoloissa kesä näkyy usein kevyempinä ja sesongin mukaisina aterioina. Esimerkiksi kylmät pastasalaatit, vähärasvaiset broilerituotteet ja raikkaat smoothie-vaihtoehdot voivat tehdä lounaasta kevyemmän mutta täyttävän.

Kesän raikkaat salaatit

Kesä ja salaatit kuuluvat yhteen. Saarioisilla onkin lähes 20 erilaista valmissalaattia, joita voi tuunata mitä erilaisimmiksi ja mikä parasta – helposti. Kruunaa salaatit Saarioisten herkullisilla, valmiilla salaattikastikkeilla. Kun vihannekset ovat parhaimmillaan, niistä syntyy helposti raikkaita ja maukkaita annoksia.

Grillaus – helppoa ja herkullista

Kesä ilman grillausta olisi kuin juhannus ilman kokkoa. Monilla työpaikoilla järjestetään kesän aikana yhteisiä lounaita, joissa grillataan yhdessä. Tämä on loistava tapa vahvistaa työyhteisöä ja nauttia kesän herkuista. Onneksi grillaaminen voi olla paitsi hauskaa myös vaivatonta. Grilliin sopii mitä erilaisemmat raaka-aineet. Tyypillisten makkaroiden lisäksi grillataan myös lihaa. Saarioisten valikoimasta suosittelenkin BBQ mausteisia Broilerin koipinuijia ja legendaarisia Grillitassuja. Kala sopii tietysti myös erinomaisesti grilliin.

Kevyttä grilliherkkua on myös tuoreista kasviksista tehdyt värikkäät vartaat, joihin sopii toki myös esimerkiksi valmiit Saarioisten kypsät kasvispyörykät. Ja kaveriksi tietysti niitä Saarioisten erinomaisia, muunneltavia salaatteja.

Ulkona ruokailu kuuluu kesään

Lämpimät säät houkuttelevat nauttimaan aterioita ulkona, ja moni suosii raikkaita, helposti valmistettavia ruokia. Jos työpaikalla on mahdollisuus ruokailla ulkona, kannattaa hyödyntää se! Lounastauko terassilla tai puistossa tuo vaihtelua päivään ja auttaa rentoutumaan. Eväät tai henkilöstö-/lounasravintolan annokset voi ottaa mukaan ja nauttia raikkaasta ilmasta.

Kesäinen työpaikkaruokailu voi olla yhtä aikaa virkistävä ja inspiroiva – pieni muutos lounastottumuksissa voi tuoda lisää energiaa päivään!

Yhdessäolon taikaa

Kesällä ruokailu ei ole pelkästään syömistä – se on yhdessäoloa ja yhteisiä muistoja. Valitse helppoja ruokia, jotta voit keskittyä seurusteluun. Piknik rannalla, rento grilli-ilta ystävien kanssa tai kotipihalla nautittu brunssi tekevät kesän hetkistä ikimuistoisia.

Ota ilo irti kesäruoasta ilman stressiä – yksinkertaisuus, tuoreus ja hyvä seura ovat avain täydelliseen kesähetkeen.

Maukasta ja nautinnollista kesää kaikille!

Maininki Mettälä

Avainasiakaspäällikkö Food Service