Pyörykät vyöryivät Kauniaisiin

Kauniaisten Kasavuoren koulu järjesti maaliskuussa Pyörykkävyöryn, jonka pääroolissa olivat Saarioisten pyörykät. Teemasta viestittiin oppilaille ruokalassa näkyvillä värikkäillä kampanjamateriaaleilla.

Kauniaisten kaupungin ruokapalveluesimies Aprilia Ronko vastaa tiiminsä kanssa kaupungin keskuskeittiön toiminnasta. Asiakkaina ovat Kauniaisten koulut ja päiväkodit. Kasavuoren koululle ruokaa valmistetaan noin 700 yläaste- ja lukioikäiselle oppilaalle.

- Pyörykkävyöry toteutettiin kolmessa osassa maaliskuun aikana. Ensimmäisenä päivänä meillä olivat tarjolla Broilerpyörykät, toisena päivänä Juures-voipapupyörykät ja kolmantena Lounaspyörykät, Ronko kertoo.

Ronko lisää, että Pyörykkävyöry haluttiin jakaa useammalle päivälle hävikin hallinnan vuoksi. On helpompi arvioida ruoan menekki yhdellä pyörykkävaihtoehdolla kuin tarjota oppilaille kolmea eri pyörykkää kerralla. Kauniaisissa ei ole pyöryköiden määrää rajoitettu oppilasta kohden.

Koulun ruokalistalla on aina tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Juures-voipapupyörykkä toimi kyseisenä pyörykkäpäivänä kasvisvaihtoehtona. Se sopi myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.

- Broilerpyörykkää tarjosimme riisin ja currykastikkeen kanssa, Juures-voipapupyörykät sekä Lounaspyörykät tarjosimme perunamuusin kanssa. Lisäksi meillä on salaattia aina tarjolla, Ronko listaa.

Ronko kertoo, että ruokalan pöydät oli somistettu kampanjamateriaaleilla. Lisäksi linjaston päällä ja ruokalan ovissa oli Pyörykkäpäivästä viestivää materiaalia.

- Saimme ruokasaliin lisää elävyyttä, väriä ja viihtyvyyttä materiaalien avulla. Tosin oppilailla ei ole tuntien välissä paljoa aikaa olla ruokasalissa, Ronko toteaa.

Kasavuoren koululla oppilaat olivat innostuneet merkitsemään materiaaleihin oman lempiruokansa. Pyörykät ovat Rongon mukaan aina olleet oppilaiden lempiruokalistalla. Rongon mukaan Broilerpyörykkä on toiminut hyvin, koska se sopii monenlaisiin ruokavalioihin. Ruokalistalle päätyvät pyörykät Rongon tiimi valitsee maistelun ja hinnan perusteella.