Saarioinen Oy

Kolmistaan-blogista 3+1 tapaa tuunata joululaatikot

Homejuusto-punakaalivuoka

Saarioinen joulun punakaalivuoka (350g)
purkki smetanaa
sinihomejuustoa (muruina)
(appelsiinin kuorta) 

Levitä punakaalivuoan päälle purkillinen smetanaa ja sen päälle homejuustomurusia (ja appelsiinin kuorta). Paista uunin keskitasolla 180 asteessa niin kauan, että juusto on aavistuksen sulanut ja vuoan päällä on hieman paistopintaa.

Tulisen makea bataattivuoka

Saarioinen bataattivuoka (350g)
kourallinen pekaanipähkinöitä
puoli kourallista manteleita
1-2 tulista chilipalkoa
pari nokaretta voita
2 ruokalusikallista (gluteenittomia) jauhoja
3 ruokalusikallista fariinisokeria 

Pilko (tai soseuta) chili niin pieniksi muruiksi tai tasaiseksi tahnaksi kuin mahdollista. Sekoita chilimurut bataattivuoan sekaan. Murskaa pähkinät ja mantelit ja sekoita ne sokeriin, voihin ja jauhoihin. Levitä pähkinämassa bataattivuoan päälle. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että vuoan pintaan muodostuu paistopintaa.

Perunarieskat

Saarioinen joulun perunalaatikko (350g)
2 munaa
50g sulanutta voita
gluteenittomia jauhoja ja kaurahiutaleita sen verran, että taikinasta tulee sopivan paksua muotoiltavaksi. 

Sekoita kaikki rieskan ainekset yhteen. Taputtele taikinasta jauhojen avulla leivinpaperilla päällystetylle pellille rieskoiksi. Paista 200 asteessa niin kauan, että rieskoissa on hieman ruskea pinta.

Ja se neljäs vinkki on Kolmistaan-blogin Karoliinan mukaan se, että kannattaa katsella astiakaapin sisältöä uudella tavalla. Perinteisen ison uunivuoan sijaan laatikot voi laittaa annoskokoon esimerkiksi uuninkestäviin mukeihin, kulhoihin tai laseihin.

Kuva: Kolmistaan-blogi