Saarioinen Oy

Lue miten Vappu Pimiä tuunaa joululaatikot

Vappu Pimiän Vappu keittiössä -blogista löytyy ihanat tuunausvinkit ja reseptit Saarioisten joululaatikoille. 

LANTTURIESKAT

Noin 8kpl

Alle 30min

200g (1/2 pkt) Saarioisten lanttulaatikkoa
1 dl kaurahiutaleita
¾tl suolaa
2,5 dl ohrajauhoja
1 kananmuna
0,5 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet yhteen ja taputtele kostein käsin ohuiksi rieskoiksi. Painele rieskat haarukalla. Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. 

BATAATTIPIHVIT

1 rasia (350g) Saarioisten bataattivuokaa 
2 kananmunaa 
2 dl mannasuurimoita 
0,5 tl suolaa 

paistamiseen :

öljyä

Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 30-60 minuuttia. Taputtele massasta pihvejä kostein käsin ja paista tilkassa öljyä muutama minuutti molemmin puolin.

TÄYTELÄINEN KASVISKEITTO

1 rasia (350g) Saarioisten perunalaatikkoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus öljyä
3-4 porkkanaa
2-3 perunaa
5-6 dl vettä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
jauhettua paprikaa
(kuivattua chiliä)

Silppua sipulit ja kuori juurekset sekä leikkaa juurekset muutamaan osaan. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä ja lisää joukkoon juurekset. Pyörittele vielä hetki ja kaada vesi päälle. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä niin, että vihannekset porisevat kattilassa. Anna kiehua noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon perunalaatikko sekä mausteet. Lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vielä toiset 10 minuuttia. Soseuta keitto, kaada sekaan kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja tarjoile.

Kuva: Vappu Pimiä