Saarioinen Oy

Näin Perinneruoka-bloggari tuunaa joululaatikoita

Perinneruokaa Prkl -blogissa on päästy joulun makuun. Saarioisten perinteiset joululaatikot saivat uutta twistiä bloggarin tuunauksessa.

Porkkanalaatikko

Ainekset:

400 g Saarioisten porkkanalaatikkoa
1,5 dl kermaa
0,5 dl tuoretta rakuunaa (hienonnettuna)
15 kpl pekaanipähkinää 

Tee näin:

Kumoa porkkanalaatikko kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja hienonnettu rakuuna. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun 1/2 litran uunivuokaan.

Koristele pinta pekaanipähkinöillä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Lanttulaatikko

Ainekset:

400 g Saarioisten lanttulaatikkoa
1,5 dl kermaa
1 tl inkivääriä (raasteena)
0,5 kpl appelsiinin kuorta (luomu)
0,5 dl appelsiinimehua
4-5 kpl piparkakkua 

Tee näin:

Kumoa lanttulaatikko kulhoon. Sekoita joukkoon kerma. Raasta joukkoon inkivääri ja appelsiininkuori. Purista joukkoon hieman appelsiinin mehua. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun 1/2 litran uunivuokaan.

Koristele pinta murskatuolla piparkakuilla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Maksalaatikko

Ainekset:

400 g Saarioisten maksalaatikkoa
1,5 dl kermaa
0,5 kpl omenaa
15 kpl salvian lehtiä 

Tee näin:

Kumoa maksalaatikko kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, kuutioitu omenan puolikas ja muutama hienonnettu salvian lehti. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun 1/2 litran uunivuokaan.

Koristele pinta salvian lehdillä ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Perunalaatikko

Ainekset:

350 g Saarioisten perunalaatikko
1,5 dl kermaa
1 kpl sitruunan kuorta (luomu)
2-3 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria tai hunajaa
75 g vuohenjuustoa 

Tee näin:

Kumoa perunalaatikko kulhoon. Sekoita joukkoon kerma. Raasta sitruunankuori joukkoon ja sitruunamehu. Hienonna tilli ja lisää massaan. Mausta tilkalla sokeria tai hunajaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun 1/2 litran uunivuokaan.

Koristele pinta vuohenjuustoviipaleilla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Kuva: Perinneruokaa Prkl