Saarioinen Oy

Laatuaikaa arjen pienistä asioista

Lasten kanssa vietetty laatuaika on saanut aivan uudenlaisen merkityksen näin yhteishuoltajuuden aikana. Kaikki lasten kanssa vietetyt hetket ovat todellista laatuaikaa.

Laatuaikaa pystyy viettämään ihan arjen askareidenkin keskellä esimerkiksi leipoen, ruokaa laittaen ja kotitöitä tehden. Meille laatuaikaa on leikkipuistoissa käyminen sekä luonnossa retkeily. Myös ulkona kahvittelu ja korttipelit kuuluvat meidän perheen elämään. Välillä on kuitenkin ihanaa vain löhöillä yhdessä ja jutella. Tässä sakissa kyllä huumori kukkii, ja osaamme nauraa myös itsellemme.

Olemme sellainen porukka, että kaiken uuden kokeminen on hurjan kivaa ja olemme aina innolla mukana. 

Talvisin pulkkamäki on suosittu kohde, kuten myös laskettelurinteet. Kaikki lapseni osaavat lasketella ja itsekin olen viilettänyt rinteessä jo 4-vuotiaasta saakka. Rakkaat lapseni ovat myös aikamoisia vesipetoja ja he lähtevät aina innolla veteen, kun vain mahdollisuus siihen tulee. Kesäisin huvipuistot ovat mieluisia paikkoja.

Ihan vähän aikaa sitten kävin aivan ihanan keskustelun lasteni kanssa kauppareissulla, kun kävelimme UNICEFin keräyksen ohi. On aivan mieletöntä, kuinka hienoja ajatuksia aivan pientenkin lasten mielessä liikkuu toisten ihmisten auttamisesta.

Vauhdikasta menoa lasten kanssa

Vauhtia ja menoa lasten kanssa

Poikani Oskar on kova jalkapallon ja jääkiekon pelaaja. En ole kuitenkaan pystynyt mahdollistamaan hänelle joukkueeseen liittymistä, mutta jalkapallo kulkee kuitenkin hänen mukanaan joka päivä. Lätkämatsien katsominen on meidän yhteistä laatuaikaa.

Poikani on matemaattisesti lahjakas niin kuin mummunsa. Nauru raikaa tällä miehellä ja välillä puolestaan tulistutaan kiivaamminkin, mutta osataan pyytää myös anteeksi. Ihana poika!

Tunteita laidasta laitaan

Vanhin tyttäreni Aada on käsillä tekijä ja mummun opit kutomisen suhteen ovat menneet perille, toisin kuin minulle. Itse olen ompelukoneen käyttäjä. Viulunsoitto ja leipominen ovat hänen harrastuksiaan. Hän haaveileekin isona perustavansa oman kahvilan. Herkkä ja ihana tyttö.

Olen kyllä hyvin kiitollinen lapsistani. He tuovat elämääni todella paljon iloa ja rakkautta.

Aada on hyvin lojaali ystäviään kohtaan, ajattelee paljon muita, mutta osaa myös ottaa oman paikkansa. Hänen kanssaan on alkanut tulla aivan uudenlaisia keskusteluja. Huomaa, että pikkutytöstäni alkaa pikkuhiljaa kuoriutua hieman isompi esimurrosikäinen nuori.

Nuorimmaiseni Ellen onkin sitten oikea ilopilleri ja tunteita näytetään laidasta laitaan ja isosti! Huumorityttö koko neiti ja oikea Neiti onkin isolla N:llä! Hän on hyvin musikaalinen, ja laulaminen sekä tanssiminen ovat hänestä niin ihanaa.

Kahdesta isommasta poiketen Ellen on paljon rohkeampi uusienkin ihmisten kanssa jo aivan pienestä pitäen. Äidin tuleva esikoululainen.

Olen kyllä hyvin kiitollinen lapsistani. He tuovat elämääni todella paljon iloa ja rakkautta. He myös opettavat minulle paljon.

Uuden kokeminen innostaa koko perhettä

Laatuaikaa luontopolulla

Viimeisin retkemme oli Kokkolan Elban luontopolku, josta kuvakin oli. Kevättalvella siellä oli myös talvipäivätapahtuma, jossa oli monenlaista nähtävää, kuten lennokkien lennättämistä ja poniratsastusta.

Olemme sellainen porukka, että kaiken uuden kokeminen on hurjan kivaa ja olemme aina innolla mukana. Elämän jokaisesta hetkestä tulee osata nauttia ja olla kiitollinen.

Laatuaika ei ole sidoksissa rahaan

Se, mitä haluaisin sanoa suomalaisille perheille terveisinä, on seuraava: Laatuaika lasten kanssa ei ole aina sidoksissa rahaan. Lapsen kanssa pystyy nauttimaan pienistäkin hetkistä, kun vain vanhempana olet läsnä, kuuntelet lasta ja olet aidosti mukana hänen tekemisissään. Merkityksellisimpiä ovat usein ne pienet, mutta lapselle niin isot ja tärkeät asiat. Tukekaa lapsenne itsetuntoa. Kehukaa, kannustakaa, pitäkää rajat ja antakaa paljon rakkautta!

 Jonna