Chorizoquiche

Raaka-aineet

Pohja:

2 dl vettä
50 g voita
1 dl perunasosejauhetta
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

100 g Chorizo 150 g
1 ruukku ruohosipulia
1 prk ruokakermaa (2 dl)
1 prk ranskankermaa (200 g)
3 kanamunaa
150 g juustoraastetta esim. emmental
mustapippuria myllystä

Mehevä piiras kahvipöytään tai pikkuruoaksi salaatin kanssa. Tässä ohjeessa klassisen kinkun korvaa miedosti tulinen chorizo. N. 10 palaa

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja voi kattilassa, lisää perunasoseaines ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös valmista perunasosetta. Sekoita spelttijauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää hieman jäähtyneeseen perunasoseeseen. Sekoita älä vaivaa. Painele taikina irtopohjavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle ja nosta hieman reunoille.

Suikaloi chorizo ja hienonna ruohosipuli. Sekoita joukkoon ruokakerma, ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla. Kaada täytemassa piirakkapohjalle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile haaleana tai jäähtyneenä vihreän salaatin kanssa.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: