Saarioinen Oy

Jauhelihastroganoff ja kukkakaali-perunamuusi

Perinteinen jauhelihakstike saa stroganoffin makuja maustekurkuista ja herkkusienistä. Kokeile lisäkkeeksi maukasta muusia kukkakaalista ja perunasta.

Ainekset

  • 400 g Naudan paistijauheliha 400 g
  • 1 tl öljyä
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 100 g tuoreita ruskeita herkkusieniä
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl kermaviiliä
  • tuoretta persiljaa viimeistelyyn

Kukkakaali-perunamuusi:

  • 500 g kukkakaalia
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 dl keitinvettä
  • 2 rkl margariinia

Valmistusohje

Neljälle

Hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha öljyssä pannulla. Mausta pippureilla, soijakastikkeella ja paprikajauheella. Lisää tomaattipyre sekä vehnäjauhot joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita kunnes kastike sakenee. Puhdista ja puolita sienet sekä kuutioi maustekurkku. Lisää kastikkeeseen ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä hetki.

Kuori ja paloittele perunat. Pilko kukkakaali. Voit käyttää muusiin myös kukkakaalin puhtaat ja tuoreenoloiset lehdet. Keitä runsaassa vedessä kunnes ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois, mutta ota siitä talteen n. 1 dl. Lisää kattilaan perunoiden ja kukkakaalien joukkoon 1 dl keitinvettä ja margariini. Survo muussiksi.

Stroganoffin kanssa sopii pieni määrä hapankermaa eli tarjoile esim. kermaviiliä kastikkeen kanssa.

Reseptin tuotteet