Juurespelti ja sinappijogurttia

Raaka-aineet

2 vuokaa Paahdetut uunijuurekset 450 g
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 rkl hunajaa
0,5 tl kuivattua timjamia
1 rkk tuoretta lehtipersiljaa viimeistelyyn

Kastike:

2 rkl Hunaja-dijonsinappisalaattikastike 345 ml
2 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä

Makeat uunijuurekset saavat maukkaan proteiinilisän kikherneistä. Ruoka valmistuu vaivattomasti uunissa ja maistuu raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Valmistusohje

Neljälle

Laita uunijuurekset pellille leivinpaperin päälle tai yhdistä yhteen uunivuokaan. Kaada päälle valutetut ja huuhdellut kikherneet. Valuta pinnalle vähän hunajaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valmista kasviksille lisäke jogurtista ja sinappisesta kastikkeesta. Tarjoile kylmä kastike lämpöisten juuresten kanssa. 

Vinkki! Tämä kasvisruoka toimii myös lisäkkeenä sekä osana juhlapöydän tarjottavia.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: