Saarioinen Oy

Kurkkujen säilöminen

Ainekset

  • 4-5 kg kurkkuja
  • 6-8 dl väkiviinaetikkaa
  • 400-600 g sokeria
  • 2-2,5 l kiehuvaa vettä
  • 1 pss Hillox Kurkkusäilöte 200 g
  • tillinvarsia
  • piparjuurta
  • mustaherukanlehtiä

Valmistusohje

Huuhdo kurkut, tilli ja mustaherukanlehdet.

Leikkaa isokokoiset kurkut lohkoiksi/viipaleiksi, pienet kurkut voi säilöä kokonaisina.

Lisää sokeri ja etikka kiehuvaan veteen, sekoita. Laske kurkut hetkeksi pienissä erissä kuumaan liemeen.

Lado tölkkeihin tilli, mustaherukanlehdet ja piparjuuri sekä kurkut. Lisää kiehuvaan sokeri-etikkaliemeen Hillox Kurkkusäilöte, sekoita hyvin.

Liemitä tölkit kuumalla liemellä täyteen, siten että kurkut peittyvät kokonaan. Sulje tölkit tiiviisti. Anna maustua parisen viikkoa, säilytä viileässä.

 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit