Lohta balsamico

Raaka-aineet

1 n.800g kirjolohifilee
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5 dl Balsamivinegretti 270 ml
500 g pieniä terttutomaatteja
viimeistelyyn tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja tilliä

Uunilohi saa balsamicovinegretistä makuhunnun italian mailta. Vinegretti toimii loistavasti lämpimien ruokien viimeistelyyn.

Valmistusohje

Neljälle

Poista lohesta ruodot. Aseta laakeaan uunivuokaan leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripota pintaan suola ja mustapippuria maun mukaan. Laita tomaattitertut vuokaan lohen sivuille. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Ota kala uunista ja penslaa pintaan vinegretti. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: