Mango-kookosboston

Raaka-aineet

Pullataikina:

1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
40 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 kananmuna
100 g voita
1,5 dl speltti- tai kaurahiutaleita
n.11 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 ras Mangomarmeladi 230 g
2 dl mantelilastuja
1 kananmuna voiteluun
Pinnalle tomusokeria tai sokeri-vesikuorrutetta

Kookosmaitoon leivotut pullat ovat ihanan pehmeitä ja taikina on erityisen hyvää leivottavaksi.

Valmistusohje


Liota hiiva kädenlämpöiseen kookosmaitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja kananmuna. Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi ja alusta se taikinaan hyvin vaivaten. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Kauli taikina levyksi suorakaiteen muotoon. Levitä mangomarmeladi levyn pintaan ja ripottele mantelilastut päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä noin 3 cm levyisiä paloja. Aseta palat vierekkäin pysyasentoon voideltuun uunivuokaan/irtopohjavuokaan. Peitä vuoka ja kohota.
Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kakun voi viimeistellä tomusokerilla tai sokeri-vesikuorrutuksella. Sokeri-vesikuorrutus: mittaa kulhoon 2 dl tomusokeria ja sekoita joukkoon noin 1 rkl vettä. Valuta kuorrutus rihmoina jäähtyneen kakun pinnalle.

Tätä keväistä pullaohjetta kannattaa kokeilla myös syksyllä ja vaihtaa mangon maku marjaiseen marmeladiin. Pullat paistuvat uunipannulla rinnakkain bostonkakun malliin. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: