Saarioinen Oy

Marmeladitorttu viikunamarmeladista

Ainekset

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 120 g sokeria
  • 60 g voita sulatettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 350 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu ja hiukan jäähtynyt voi ja sitruunan kuoriraaste.

Lisää leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Tämänkin voit tehdä sähkövatkaimella. Taikinan ei tarvitse olla kuohkea.

Painele 2/3  taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille ja levitä marmeladi taikinalle. Tee lopusta taikinasta käsin tai muoteilla kuvioita tortun päälle.

Taikinaa on helppo kaulita, joten siitä on helppo painella muotilla kuvioita.

Taikinasta tulee kaksi 20 senttistä torttua.

Paistolämpötila on 180 astetta ja aika 25-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kauniin kullankeltainen.  

Tuunausreseptin on Saarioisille tehnyt Sikke’s ravintola.

Reseptin tuotteet