Naudan ulkofileepihvit ja paistetut vihannekset

Raaka-aineet

Naudan ulkofileepihvi, syvämureutettu 2 kpl 300 g
100 g voita
mustapippurirouhetta, suolaa
periljasilppua
vihannessekoitusta tai tuoreita vihanneksia ja sieniä mieltymyksen mukaan

Paista mureat Naudan ulkofileepihvit. Tarjoa lisäkkeenä maustevoinappi ja pannulla paistettuja vihanneksia.

Valmistusohje

Tee maustevoi jo edellisenä päivänä valmiiksi. 

Sekoita pehmeän voin joukkoon hiven suolaa ja mustapippurirouhetta. Levitä tuorekelmun päälle persiljasilppua ja muotoile pitkulainen tanko voista päälle. Kierrä kelmu tangon ympärille ja kieputa tangon päistä, jolloin voitanko kiristyy ja tasoittuu. Laita tanko kylmään kovettumaan.

Osta valmis vihannessekoitus tai paloittele mielikasviksia haluamasi määrä pannulle. Kuori bataatti, pari porkkanaa ja sipuli ja suikaloi kasvikset. Kypsennä kasvikset rypsiöljyssä pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä hetki parsakaalinnuppuja suolalla maustetussa vedessä ja lisää lopuksi pannulle kasvisten joukkoon. Voit paistaa myöskin mukaan viipaloituja tai lohkottuja sieniä.

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.

Laita kuumalle paksupohjaiselle paistinpannulle voita ja rypsiöljyä. Laita pihvit pannulle, kun rasva on kauniin ruskeaa. Paista pihvit haluttuun kypsyysasteeseen: puolikypsä 3 min, ja kypsä 4-5 min. kummaltakin puolelta. Kun lihasneste pisaroi pintaan, käännä pihvi ja kun pisarointia näkyy toisellakin puolella, pihvi on puolikypsä. Mausta pihvit lopuksi pippurirouheella.

Huomio, että pihvit on jo valmiiksi miedosti suolattu.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: