Pepperonifocaccia
Focaccia on paksuhko leipä Italiasta, jossa maistuu oliiviöljy, yrtit ja suolakiteet. Kun kokoat leivän päälle vihreää ja pepperonisiivuja, saat oivan välipalan. 6-8 palaa
Ainekset
- 3 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl sokeria
- 3 dl durumvehnäjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1,5 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 dl vihreitä tai mustia oliiveja
- 1 rkl oliiviöljyä vuokaan
- pari oksaa tuoretta rosmariinia
- ripaus sormisuolaa
Tarjoiluun:
- 1/2 pkt Pepperoni 150 g
- 1/2 ras kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
Sekoita hiiva, sokeri, suola ja jauhot kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy. Sekoita, älä vaivaa. Anna kohota liinan alla n. 1 h. Levitä taikina oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja anna vielä kohota n. 15 min. Painele sormilla taikinaan kuoppia ja laita niihin oliivit. Ripota pinnalle tuoreita rosmariininoksia ja vähän sormisuolaa. Paista 220 asteessa noin 20 min.
Kun leipä on hieman jäähtynyt leikkaa annospalaoiksi ja laita päälle pepperoniviipaleita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa.