Saarioinen Oy

Possu-perunacurry

Joulukinkusta voi taikoa monenmoista, aasialaiseen makumaailmaan se muuntuu currytahnan ja kookosmaidon syleilyssä.

Ainekset

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 iso salottisipuli
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 5 perunaa
  • pala inkivääriä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 150 g sokeriherneen palkoja
  • 200 g joulukinkkua kuutioina, esim.
  • Kartanokinkku, kypsä n. 1,3 kg
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl ruokosokeria
  • tuoretta basilikaa/thaibasilikaa
  • chilirouhetta

Valmistusohje

4:lle

Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Kuullota currytahnaa hetki öljyssä kattilassa. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista. Kuori ja kuutioi perunat, viipaloi inkivääri. Lisää perunat, inkivääri sekä kookosmaito kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää joukkoon sokeriherneenpalot sekä kuutioitua kinkku. Mausta limetin mehulla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele tuoreella basilikalla ja ripauksella chilirouhetta. Tarjoa halutessasi lisäkkeenä keitettyä riisiä tai nuudeleita. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit