Ranskalaiset vohvelit

Raaka-aineet

200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kermaa

Täyte

1 prk vaniljanmakuista valmista rahkatäytettä

tai itse tehty mokkatäyte:

100 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 munankeltuainen
2 rkl vahvaa kahvia jäähdytettynä
1 tl vaniljasokeria
Omenamarmeladi 230 g

Valmistusohje

Murustele voi ja vehnäjauhot ja lisää kerma. Anna taikinan vetäytyä kylmässä puolisen tuntia. 
Kauli taikina 2-3 mm:n ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta taikina kaulinta apuna käyttäen leivinpaperipäällysteiselle pellille. Ajele taikinapyörällä levy n. 5 x 5 cm:n ruuduille ja sirottele kidesokeria päälle.
Paista 200 ° C vaalean ruskeaksi n. 6-7 min. Leivonnaiset irtoavat toistensa reunoista paiston aikana. Jäähdytä leivonnaiset ja täytä omenamarmeladilla ja vaniljarahkalla/mokkatäytteellä juuri ennen tarjoamista.
Mokkatäyte: Vaahdota voi ja sokeri ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Leivonnainen on erittäin mureaa ja suussasulavaa kahvin kera nautittuna.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: