Runebergin tortut

Raaka-aineet

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
2 dl piparkakkuja murustettuna
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl kermaa

Täytteeksi

Vadelmamarmeladi 230 g

Pursotukseen

2 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai vettä

Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Täytä paperiset vuoat 2/3 osaa vuoasta. Painele leivonnaisten keskelle jauhotetulla sormella painaumat ja annostele niihin pikkulusikalliset vadelmamarmeladia.

Paista 200° C uunissa n. 15 min, kunnes tortut alkavat saada väriä. Marmeladi painuu taikinan sisään paistettaessa ja mehevöittää torttuja, joten lisää marmeladia vielä kypsienkin torttujen päälle.

Sekoita päälle vielä sokerivesikuorrutusta. Mittaa n. 1 dl tomusokeria ja lisää joukkoon n. 1 tl sitruunamehua, vesikin käy mainiosti. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja pursota marmeladin ympärille.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: