Saarioinen Oy

Taboulleh ja raakamakkaroita

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Aloitetaan uudet kujeet jo hippusen ennen uutta vuotta ja tehdään nakkien ja perunasalaatin sijaan raakamakkaroita ja taboulleh-salaattia. Erityise

Ainekset

  • 3 dl täysjyväcouscousta
  • ripaus suolaa
  • 3 dl lämmintä vettä
  • n.0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl minttua hienonnettuna
  • 2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 granaattiomenan siemenet
  • 75 g parmesaania lastuina

Lisäksi

Valmistusohje

6 annosta

Mittaa kulhoon couscous ja ripaus suolaa. Kaada päälle lämmin vesi ja anna couscousin turvota 10-15 minuuttia. Lisää couscousin joukkoon oliiviöljy sekä limetin raastettu kuori ja puristettu mehu. Lisää myös kuivamausteet ja hienonnetut yrtit. Sekoita hyvin ja anna taboulleh-salaatin maustua hetki. Paista raakamakkarat pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista taboulleh-salaatin maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada taboulleh tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet sekä parmesaanilastut. Leikkaa makkarat puoliksi ja laita nekin tarjoiluvadille taboullehin päälle. Leikkaa limetti lohkoiksi ja laita tarjoiluvadille, niin jokainen voi viimeistellä oman annoksen vielä tuoreella limetinmehulla.

Reseptin tuotteet