Saarioinen Oy

Tuunattu porkkanalaatikko

Ainekset

  • 1 vka Porkkanalaatikko 700 g
  • 1 rkl raastettua, hyvin pestyn appelsiinin kuorta (vain keltaista osaa)
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Valmistusohje

Sekoita molemmat raasteet porkkanalaatikkoon, lämmitä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. 

Koristele kuivatuilla appelsiiniviipaleilla ja nauti!

 

Kuivatut appelsiiniviipaleet 

 

Leikkaa hyvin pestystä appelsiinista terävällä veitsellä viipaleita, kuivaa ne varovasti talouspaperilla.

Levitä viipaleet vieriviereen uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivata viipaleita 75- (kiertoilmauuni) tai 100- asteisessa (tavallinen uuni) uunissa viipaleiden paksuudesta riippuen 2-4 tuntia. Uuninluukku saa olla lusikan avulla hiukan raollaan, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Siivilöi appelsiiniviipaleiden päälle hiukan tomusokeria ennen kuivatusta, jos haluat niille erityisen kirkkaan värin.

Joululaatikon Saarioisille tuunasi Sikke Sumari.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit