Saarioinen Oy

Viikunajuustokakku

Ainekset

Pohja:

  • 200 g Digestive keksejä, gluteeniton tai tavallinen
  • 80 g voita

Täyte:

Pinnalle:

  • 3 dl punaista glögiä (hehku)
  • 4 kpl liivatelehtiä

Valmistusohje

Laita 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi.

Murskaa keksit hienojakoiseksi jauheeksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele massa irtopohjavuokaan. Nosta kylmään.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Pehmennä tuorejuusto ja sekoita siihen viikunamarmeladi, vaniljasokeri ja sitruunatahna.

Lisää kerman sekaan sokeri ja vatkaa vaahdoksi.

Kuumenna pieni tilkka (0,5 dl) vettä kattilassa ja purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet nesteeseen. Valuta liemi ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan.

Sekoita vaahdotettu kerma tuorejuustomassan sekaan varovasti nostellen.

Kaada massa pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ota 1 dl glögiä kattilaan ja lämmitä. Purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet nesteeseen. Kaada 2 dl kylmää glögiä sekaan. Kaada seos hyytyneen juustokakun pinnalle. Nosta hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Reseptin tuotteet