Itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivästä alkaa varsinainen jouluun valmistautuminen ja siihen rauhoittuminen.

Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta on syksyn juhlakausi hyvässä vauhdissa, ja itsenäisyyspäivän menu on jo suunnitteilla. Takana on jo muutama syksyn juhla, kuten isänpäivä ja Halloween sekä mahdollisesti myös pikkujoulut. Itsenäisyyspäivästä alkaa varsinainen jouluun valmistautuminen ja siihen rauhoittuminen.

Monessa kodissa itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluvat leppoisa aamupäivän vietto ja mahdollisesti elokuvien katselu, joista kärkipaikan vie tietysti Tuntematon sotilas uutena ja vanhana versiona. Monelle päivään kuuluu myös sankarihaudoilla vierailu ja erilaiset itsenäisyyspäivään liittyvät paraatit ja tapahtumat, joita on tarjolla etenkin isommissa kaupungeissa. Kello kuudelta ikkunoihin sytytetään kaksi sinivalkoista kynttilää juhlistamaan Suomea, minkä jälkeen itsenäisyyspäivän menu katetaan pöytään.

Päivän kohokohta koittaa illalla, kun presidenttipari alkaa kätellä Linnan juhlien vieraita suorassa tv-lähetyksessä, ja vastaanottoa sekä kauneimpia iltapukuja kokoonnutaan katsomaan television äärelle.

Itsenäisyyspäivän juhlaruokaa

Linnan juhlien menu on jokavuotinen ihastelun ja seuraamisen aihe ruoka-alan ihmisten parissa. Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän menu sisältää luonnollisesti paljon suomalaisia raaka-aineita ja erikoisuuksia. Siihen ovat viime vuosina kuuluneet suolaiset alkupalat ja makeat jälkiruuat, joita on helppo maistella pieninä suupaloina.

Linnan juhlien itsenäisyyspäivän menu pitää sisällän muun muassa erilaisia piiraita, pasteijoita, terriinejä, torttuja ja kakkuja. Näitä on helppo valmistaa myös kotioloissa.

Moni pitääkin kotonaan omat itsenäisyyspäiväjuhlat, joihin kuuluu muun muassa juhlavieraille pukukoodi, hienosti katettu juhlapöytä ja monenlaiset juhlaruoat. Tunnelma on kuin linnassa, kun kaikki panostavat iltaan!

Loihdi kotiin herkullinen itsenäisyyspäivän menu

Alkupaloiksi kotijuhliin voi valmistaa esimerkiksi Metsäsienisalaatista liivatteen avulla ihanan metsäsieniterriinin tai Tunturibruschetat. Myös Uunipunajuuret ja metsäsienimousse ovat lyömätön yhdistelmä. Pieniä leipäalkupaloja syntyy myös Punajuurisalaatista. Tee esimerkiksi iloiset Party-leivät tai Punajuuri-vuohenjuustocrostinit.

Suolaisena piiraana käyvät esimerkiksi Cole Slaw -piiras tai tuttu Kinkkupiirakka. Lanttulaatikosta saat valmistettua helposti oikein suomalaiset Lanttukukkoset.

Itsenäisyyspäivän menu vaatii myös kylmiä alkupaloja. Kokeile Kylmäsavulohirullia sekä voileipäkakkua kalaversiona. Myös Saariston sillileivät sopivat mainiosti itsenäisyyspäivän teemaan.

Erilaisten juustojen kanssa pöytään voi laittaa myös maukkaita leikkeleitämme. Esimerkiksi Pepperonista voi tehdä nopeat ja helpot Pepperonisipsit ja Chorizo-siivut maistuvat sellaisenaan napostelupaloina. Kultakalkkunasta voit tehdä maukkaat Vuohenjuusto-kalkkunaleipäset.

Tarjolle laitetaan myös jotain vihreää

Itsenäisyyspäivän menu raikastetaan salaatilla. Tee Herkullinen leipäjuustosalaatti tai Kylmäsavuporosalaatti ja valitse niille mieleisesi salaattikastike valikoimastamme. Papu-parsakaalisalaatti ja Kasvissalaatti maistuvat myös vegaaniselle juhlavieraalle.

Jälkiruuaksi sopivat hienosti juhlava Lakka-kinuskijäädyke tai komea Uunijäätelö. Jos on aikaa tehdä jokaiselle vieraalle jälkiruoka valmiina annoksina valmiiksi, kokeile esimerkiksi Omena-kaneliherkkua tai Vanilja-vadelmajälkiruokaa.

Suomessa valmistettua hyvää ruokaa itsenäisyyspäivään

Saarioisten tuotteista saat koottua itsenäisyyspäivän teemaan sopivan juhlapöydän antimet. Tuotteidemme raaka-aineet hankimme pääsääntöisesti Suomesta, pois lukien sellaiset raaka-aineet, jotka eivät täällä Pohjolassa kasva.

Tuotteet kehitetään ja valmistetaan lämmöllä juuri sinulle Huittisten, Sahalahden ja Valkeakosken tehtaillamme.


Jaa sivun sisältö: