Saarioinen Oy

Ihan joulufiiliksissä

"Tip, tap, tip, tap... Minä olen jo aivan "joulufiiliksissä", kuten nuoremmat tontut täällä tunturilla tuppaa sanomaan. Tekisi mieli tanssahdella ympäri olohuonetta ja laulaa joululauluja. Minullahan on nimittäin aika komea lauluääni, ja tanssiminen minulla on suorastaan verissä! Lannetta osaan veivata ja käsiä vatkata siihen malliin, että kyllä siinä kaikenmaailman bjuuströmmit kalpenee rinnalla, vai mitä muori? Minä voisin viihdyttää sinua täällä olohuoneen puolella sillä välin, kun sinä loihdit kyökissä meille jotakin huikopalaa?"

Klementiinimehulla maustettu porkkanalaatikko

Pukin klementiini-porkkanalaatikko

6–8 annosta

700 g Saarioinen Porkkanalaatikkoa
voinokareita
mustapippuria
2–3 klementiiniä

No onkos tullut kesä? Porkkanalaatikko tykkää paahdetusta klementiinimehusta – kokeile sinäkin!

Jaa porkkanalaatikko annosvuokiin ja lisää jokaiseen vuokaan pari voinokaretta. (Voit toki paistaa porkkanalaatikon myös isossa vuoassa.) Rouhi pinnalle mustapippuria ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Halkaise klementiinit ja paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla leikkuupinta alaspäin kunnes hedelmäliha saa hyvin väriä.

Tarjoa porkkanalaatikko klementiininpuolikkaan kera, josta jokainen ruokailija voi puristaa porkkanalaatikon päälle ihanaa paahtunutta klementiinimehua.