Saarioinen Oy

Pukin julistus on muorin pelastus

"Muori rakas, mitäpä jos siivoaisit sen liinavaatekaappisi myöhemmin? Minä julistan nimittäin nyt Korvatunturille joulurauhan, joka tarkoittaa sitä, että ylimääräinen hääräily ja hössötys on kiellettyä. Sinulla on koko ensi vuosi aikaa siivota se kaappi. Nyt keskitytään olennaiseen, eli nautitaan tästä olemisen helppoudesta ja ennen kaikkea hyvästä ruoasta. Sinun esiliinasihan on pullollaan näppäriä reseptejä, joten ruokainspiraatioita meidän huushollista ei puutu."

Jouluinen perunalaatikko kohtaa texmex-mausteet ja perinteisen shepherd’s pie:n

Joulumuorin lihaisa perunalaatikko

4 annosta

400 g jauhelihaa
ripaus suolaa
mustapippuria
1 prk (350 g) valmista salsakastiketta
700 g Saarioinen Perunalaatikkoa
1 dl kermaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa

Kun jouluinen perunalaatikko kohtaa texmex-mausteet ja perinteisen shepherd’s pie:n eli paimenen piiraan, syntyy uusia klassikoita á la Saarioinen.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää pannulle salsakastike ja sekoita se jauhelihan joukkoon. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan.

Siirrä perunalaatikko kulhoon ja sekoita joukkoon kerma sekä kananmuna. Mausta suolalla. Lusikoi perunalaatikkoseos uunivuokaan jauhelihan päälle. Tasoita pinta ja paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä.