Saarioinen Oy

Punajuurta villalangoissa, puutynnyreissä ja autojen kyljissä

"Katsopas pukki mitä me olemme tonttujen kanssa puuhanneet – emme ole suinkaan värjänneet punajuuren punaisiksi ohikulkevia autoja vaan villalankoja! Ensin unissa kypsennettyjä ja soseutettuja punajuuria liotetaan vesi-etikkaliemessä viisi vuorokautta, jonka jälkeen etikalla puretetut villalankavyyhdit voi kuumavärjätä siivilöidyssä liemessä. Kun värjätyt langat jätetään liemeen vielä viideksi vuorokaudeksi, saat lopputuloksena ihania punaisia villalankoja! Meidän kyökissä punajuuret ja jouluinen rosolli värjäävät lankojen lisäksi korkeintaan malttamattoman maistelijan sormenpäät, toisin kuin 50-luvulla Saarioisten viljelmillä..."

Raikas rosolli-kvinoasalaatti on maukas ja kaunis

Punakuonon rosolli-kvinoasalaatti

4 annosta

2 dl vettä, keittämiseen
1/4 tl suolaa
1 dl kvinoaa
1 rasia (300 g) Saarioinen Rosollia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 ruukku versoja esim. auringonkukka
100 g vuohenjuustoa
1/2 granaattiomena, siemenet
35 g saksanpähkinöitä

Laita vesi kiehumaan ja mausta suolalla. Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumassa vedessä. Kaada huuhdeltu kvinoa kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 min. Jäähdytä.

Kaada Rosolli kulhoon ja sekoita joukkoon jäähtynyt kvinoa, oliiviöljy ja viinietikka. Laita salaatti tarjoiluastiaan. Annostele salaattiin versoja, vuohenjuustoa paloina, granaattiomenan siemeniä sekä saksanpähkinöitä.