Saarioinen Oy

Rennon joulun vinkit: ilahduta läheisesi

Jouluna on ihanaa nauttia maukkaita jouluruokia ja saada sellaisia joululahjoja, joista on aina haaveillut. Joulu on yhtä lailla yhdessäolon ja antamisen aikaa, joka inspiroi meitä ilahduttamaan läheisiämme.

Keräsimme yhteen käytännönläheisiä vinkkejä, joiden avulla voit yllättää ystäväsi, sukulaisesi tai naapurisi. Näiden vinkkien avulla varmistat sen, että läheisesi viettävät rennon joulun!

Katso myös vinkit, joiden avulla karkotat joulustressin.

1. Järjestä joulukestit

Saatko usein kutsuja muiden suunnittelemiin kekkereihin? Järjestä tällä kertaa pikkujoulut itse ja kerro ystävillesi, että heidän tarvitsee vain saapua paikalle iloisin mielin! Vaikka viihtyisitkin keittiössä, sinunkaan ei tarvitse häärätä siellä ihan koko iltaa. Katso näppärät reseptimme, joiden avulla pikkujouluruoat valmistuvat alta aikayksikön: glögilauta, savulohiherkku näkkileivällä, nopeat pikkupiiraat ja Pukin pikkujoulupizzat

2. Tee lumityöt naapurin puolesta

Kun lunta on tupruttanut pari päivää putkeen, kinoksien peittämästä pihasta ei noin vain suhauteta liikkeelle ennen kuin on paiskittu kunnolla lumitöitä. Laita herätyskello soimaan jonakin lumisena aamuna tavallista aiemmin ja tee naapurisi lumityöt. Voi kunpa näkisit naapurisi yllättyneen ilmeen, kun hän katsahtaa ulos ikkunasta aamun ensimmäistä kahvikuppostaan nauttien!

3. Auta joulukorttitalkoissa

Kuinkas monta niitä joulukortteja odottavia pikkuserkkuja olikaan? Joulukorttien lähettäminen voi olla melkoinen työtaakka. Tarjoudu auttamaan ystäviäsi ja läheisiäsi joulukorttien kirjoittamisessa ja postittamisessa. Yhdessä aika rientää ja työt taittuvat nopeammin. Kaukainen Sepi-serkkukin tulee saamaan korttinsa ajoissa! Yllätä ahertajat työn tiimellyksessä Punakuonon herkullisella rosolli-kvinoasalaatilla ja palkitse heidät lopuksi maukkailla joulusmoothieilla

4. Julista joulurauha

Toimi ennen kuin kaikki vilinä ja vilske saa läheisesi täysin tainnoksiin: julista jo hyvissä ajoin joulurauha. Joulurauha tarkoittaa sitä, että ylimääräinen hössötys on kiellettyä. Jouluna on nautittava olemisen helppoudesta ja tietysti makoisasta ruoasta. Siivouskaapin puunaamisen voi siirtää aina yhdellä vuodella eteenpäin (eikä kukaan jouluvieraista katso sinne silloinkaan).

5. Perusta paketointipaja

Meillä jokaisella on niitä ystäviä, jotka tekevät kaikkensa ja enemmän jouluvalmistelujen eteen. He nauttivat yksin puuhastelusta, mutta he eivät aina huomaa, milloin olisi hyvä hetki pyytää apua. Ota tästä vinkistä vaari: anna ystävällesi joululahja jo etukäteen ja tarjoudu paketoimaan ystäväsi hankkimat lahjat tämän puolesta.

6. Yllätä ajan kanssa

Onko sinun vaikea keksiä joululahjoja ystävillesi? Mitä kummaa hankkisit veljellesi? Sen sijaan, että erehtyisit ostamaan kaapin pohjalle joutavan posliiniesineen, anna lahjaksi omaa aikaasi! Me olemme tehneet lahjaideoista kortteja, joiden avulla voit luvata ulkoiluttaa ystäväsi lemmikkiä tai viedä veljesi vekaran pulkkamäkeen. Anna kortti läheisellesi sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse. Nämä joululahjakortit riemastuttavat taatusti! Muista myös hauskat välipäiväkortit.

7. Ilahduta itsetehdyillä joulukoristeilla

Kun ystäväsi kutsuu sinut kylään, yllätä hänet itse tehdyllä lahjalla. Tyylikkäät ja edulliset joulukoristeet syntyvät koristenauhasta ja Saarioisten hillopurkeista. Puhdista hillopurkit, irrota niiden etiketit, koristele lasipurkki jouluisella nauhalla, ja voilà, ystäväsi kotia kaunistavat persoonalliset joulun kynttilälyhdyt.

8. Häviä lautapelissä

Jouluaattona on ihanaa viettää aikaa läheisten kanssa. Jouluaaton perinteisiin kuuluu usein hauskojen lautapelien pelaaminen. Mutta me kaikki tiedämme, että leikkimielinen pelaaminen voi yhtäkkiä muuttua vakavammaksi kilvoitteluksi. Tässä vinkki aattoiltaan: vaikka olisit johdossa, yllätä kilpailuhenkisin pelaaja häviämällä lautapeli tarkoituksella. Näin säilytät aattoillan rauhan ja ilahdutat ainakin yhden pelaajan ikihyviksi (tai ainakin seuraavaan jouluun asti).

9. Riehaannuta lemmikki

Lemmikeilläkin on tapana virittäytyä jouluaaton tunnelmaan. Toiset haukkuvat jatkuvasti ovesta sisään astuville vieraille ja toiset katoavat sähisten sängyn alle. Anna lemmikillesi erityistä huomiota ennen jouluaaton ihmisohjelmanumeroita, jotta vieraiden vastaanottaminen sujuu säyseämmissä merkeissä. Riehaannuta Rekku kunnolla jo aamupuuron aikaan ja anna Viirun leikkiä lempilankakerällään. Varaa lemmikille myös tarpeeksi omaa ruokaa ja muutama erikoistilanteisiin varattu herkkupala. Tämän vinkin avulla lemmikkienkin joulu sujuu rattoisasti – ja kinkkuvarkaudet vähenevät ainakin puolella.

10. Suunnittele aattoillan ohjelma lapsille

Lahjoita lähipiirisi vanhemmille omaa aikaa ja tarjoudu suunnittelemaan jouluseurueen lapsille ohjelmaa aattoillan ratoksi. Tässä oiva vinkki: muunna vaikka perinteinen Aasinhäntä-peli Poronhännäksi tai Punakuonon nenäksi. Vanhemmat muistelevat tätä lahjaa lämmöllä vielä monena tulevana jouluna!