Saarioinen Oy

Rennon joulun vinkit: karkota joulustressi

Joulu on vuoden parasta aikaa: se on täynnä herkullisia jouluruokia, kauniita joululauluja, rentoa yhdessäoloa ja tunnelmallista taikaa. Mutta joskus joulunviettoa tulee häiritsemään kenkku kuokkavieras – joulustressi.

Ihana joulu tulee viettämällä, ei tekemällä. Siksipä keräsimme yhteen näppäriä vinkkejä, jotka kannattaa ottaa käyttöön joulun alla. Sinun ei tarvitse pähkäillä ratkaisua pulmiin yksin, me olemme pohtineet ja pureskelleet mitä erilaisemmat päänvaivat puolestasi. Näiden vinkkien avulla annat taatusti kyytiä joulustressille!

Katso myös vinkit, joiden avulla ilahdutat läheisesi.

1. Tuunaa valmiit joululaatikot

Joskus on hyvä mennä valmiilla – etenkin jouluna, kun aattoillan menu paisuu uhkaavasti vielä jouluaamunakin. Keittiössä ei kannata häärätä koko päivää yhdessäolon kustannuksella. Onneksi meillä on monia hyviä reseptejä, joiden avulla tuunaat valmiista joululaatikoista makusi mukaiset herkut. Säästät arvokasta aikaa tinkimättä mausta. Katso miten viimeistelet Saarioisten perinteiset joululaatikot! Jos haluat panostaa enemmänkin, kurkkaa Pukin pekoniset maksavuoat, Joulumuorin lihaisa pottuloota ja lanttulaatikko siirappipähkinöillä

2. Koristele kuusi kevein mielin

Taas joulukuusi, jonka tuuheudesta ei ole tietoakaan? Valoköynnökset aivan solmussa? Nytkö se joulustressi painaa päälle? Ei huolta! Asettele kuusen oksille vihreää koristenauhaa, niin se näyttää tuuheammalta. Kieritä jatkossa valoköynnökset henkarin tai pahvin ympärille, niin ne on helppo ottaa käyttöön jälleen seuraavana jouluna.

3. Mieti valmis vastaus lasten kiperiin kysymyksiin

”Äiti, miksi joulupukki käyttää aina samaa lahjapaperia kuin sinä? Iskä, miksi joulupukilla on samanlainen auto kuin meillä?” Älä päästä lapsia yllättämään sinua kinkkisillä joulukysymyksillä. Valmistaudu huolella, jotta osaat olla tarpeeksi vakuuttava. Esimerkkikysymyksiin voit vastata näin: ”Joulupukilla on yhtä hyvä maku kuin äidillä/iskällä.”

4. Paketoi joululahjat luovasti mutta helposti

Onko joululahjapaperivarastosi tyhjentynyt? Taas yksi pulma! Hyödynnä vanhat sanomalehdet tai kartat ja paketoi joululahjat persoonallisiin kääreisiin. Kruunaa kokonaisuus vanhalla joulukortilla: leikkaa siitä pakettikortiksi sopiva pala ja kirjoita korttiin rakkaasi nimi. Näissä joulukääreissä on ihan oma, yksilöllinen taikansa!

5. Tee Joulupukille lunttilappu

Vanha valkoparta on hyvä varata tarpeeksi ajoissa, jotta saat aattoillaksi teidän perheellenne sopivan ajan. Joulupukille kannattaa myös vinkata etukäteen lapsien onnistumisista vaikkapa tekstiviestillä, jos käsin kirjoitettu kirje ei ehdi ajallaan Korvatunturille asti. Kuvittele, miten yllättyneitä lapset ovat, kun Pukki kehuu Mattia koulumenestyksestä ja Maijaa sählypelin maalista.

6. Varaa kalenteriin rentoutumispäivä

Ota itsellesi vapaapäivä kaikesta hössötyksestä ennen joulua. Varaa omaa aikaa kalenteriisi jo hyvissä ajoin, jolloin sinun on helpompi pitää kiinni suunnitelmastasi. Rentouttava päivä omien lempiharrastustesi parissa karkottaa joulustressin ja antaa sinulle energiaa joulunpyhiksi.

7. Laadi istumajärjestys joulupöytään

Jouluna on ihana viettää leppoisaa aikaa läheisten kanssa. Mutta me kaikki tiedämme, että yhteisen joulupöydän äärelle kokoontuvat sukulaiset eivät aina ole ylimpiä ystävyksiä. Unohda stressi ja laadi etukäteen joulupöydän istumajärjestys, jonka avulla sijoitat vaivihkaa tietyt sukulaiset kauas toisistaan.

8. Lähetä joulukortit sähköisesti

Joulukorttien lähetys on joka vuosi melkoinen rumba. Mistä löydän Annukka-tädin osoitteen? En kai vain lähetä samanlaista korttia Marketalle kuin viime jouluna? Me olemme ottaneet joulukorteista aiheutuvan stressin huomioon ja taiteilleet erilaisiin tilanteisiin sopivia joulukortteja, joita voit lähettää läheisillesi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse. Tutustu joulukorttiemme valikoimaan! 

9. Älä piittaa pihkakäsistä

Kaunis joulukuusi olisi saatava, mutta kaikki se pihka! Vaikka kuinka käyttäisi hansikkaita, aina sitä tahmeaa mönjää eksyy paljaisiin sormiin ja pahimmasta tapauksessa myös hiuksiin. Ehkä tänä vuonna pärjäämme ilman joulukuusta ja vältämme onnistuneesti stressin? Älä anna pihkan pilata päivääsi! Pihka lähtee helposti pois iholta ja hiuksista ruokaöljyllä tai rasvaisella perusvoiteella.

10. Pidä hauskaa!

Joulupöytä on katettu, joulukuusi on koristeltu, kauniisti paketoidut lahjat odottavat innokkaita avaajiaan ja kaikilla on hauskaa. Mutta sitten. Sitten se tapahtuu… jotain menee pieleen ja hyvä tunnelma on mennyttä. Joulustressi repeää liitoksistaan. Ei! Älä odota täydellistä joulua, vaan valmistaudu henkisesti pieniin mokiin. Pikkukommellukset kuuluvat jouluun ja niistä syntyy usein kaikista hauskimmat muistot, joille voi nauraa aina seuraavaan jouluun asti.