Mitä ruokaa hiihtolomalla?

Koulujen talviloma-aikaan koko perheelle pitäisi keksiä helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa. Päivät saattavat kulua hiihtäen, luistellen, uiden tai laskettelukeskuksissa mäkiä viilettäen. Energiaa kuluu paljon, ja ruoka pitäisi olla kaikin puolin herkullista, ravitsevaa ja terveellistä. Mökkiolosuhteisiin sopivaa ruokaa löytyy kuitenkin helposti valmiina vaihtoehtoina. Jokainen voi valita valmisruuista omaan makuun sopivan vaihtoehdon.

Retkieväät ja reseptivinkit hiihtolomalle

Pakkaa talviretken eväät kätevästi lasipurkkeihin ja nakit valmistuvat höyryäviksi termarissa. Saarioisten tyhjät hillopurkit toimivat mainioina eväspurkkeina. Salaatti kulkee niissä vaivattomasti ja näyttää värikkään herkulliselta. Lue koko reseptivinkki termarinakeille ja perunasalaattipurkeille. Retkileiväksi voi viitseliäämpi leipoa mehevän Tortano-leivän, jossa täytteenä on miedosti tulista Pepperoni-makkaraa ja kermajuustoa. Tämä leipä sopii myös iltapalaksi tai tuliaiseksi. Parhaimmillaan leipä on juuri uunista tulleena.

Retkipäivän ulkona kokattava perinneherkku on tikkupullat. Katso raikkaiden Appelsiini-tikkupullien ohje tästä.

Jos aamupalapöydästä jäi yli patonkia, tee siitä illaksi hauskat party-leivät moneen makuun. Lue party-leipien ohje tästä ja valmista helposti näyttävän värikäs leipätarjoilu. Leipien kyytipojaksi voit tarjota salaattia.

Napostelupöytään voit valmistaa Grilliwurst Chorizo -raakamakkaroista herkullisen mausteisen Grillichorizo antipastolautasen.

 

Terveellistä ja ravitsevaa ruokaa joka aterialla

Aamupala

Sanotaan, että aamupala on päivän tärkein ateria. Hiihtolomalla varsinkin aamupalaan kannattaa panostaa. Päivä alkaa mukavasti ja nälkäkin pysyy poissa, kun tarjolla on esimerkiksi Isoja Tummia riisipiirakoita tai Isoja Vaaleita riisipiirakoita. Lämpimän piirakan seurana maistuu pari siivua Kultakalkkunaa tai tuttua Kultakinkkua sekä vihanneksia, juustoa ja vaikka vielä Luomu Speltti-kaurarouhepuuroa, Ohrapuuroa tai Mannapuuroa. Lomalla voi vähän herkutellakin ja laittaa puuron lusikallisen Mansikkahilloa tai Vadelmahilloa.

Lounas

Saarioisten valikoimasta löytyy paljon valmiita vaihtoehtoja niin lounaalle kuin päivällispöytään. Laskettelun lomassa ei ole aikaa aina tehdä kaikkea itse alusta asti, joten kannattaa tutustua esimerkiksi keittovalikoimiimme. Mikä olisikaan helpompaa kuin lämmittää jokaiselle oma keitto, leikata kyytipojaksi hyvää täysjyväleipää ja laittaa lisukkeeksi tarjolle vaikkapa raejuustoa ja erilaisia siemeniä?

Välipala

Reppuun voi pakata välipalaksi koko perheelle pehmeän rouheiset Grahamlihapiirakat tai uudempia tulokkaitamme Poketteja.

Päivällinen

Päivällinen syntyy käden käänteessä vaikka ulkoilu olisi jo vienyt mehut koko perheeltä. Uuniin voi laittaa samanaikaisesti useamman maukkaista laatikkoruuistamme ja paistinpannulla pyöräyttää isompaan nälkään Isot Häränjauhelihapihvit ja kevyempään nälkään Kalatäytepihvit tai Kasvispihvit. Mausteisemmasta ruuasta pitävä voisi valita Chorizopyörykät ja perinteisemmästä mausta pitävä Herkkupyörykät. Lisukkeeksi sopivat maistuvat ja raikkaat salaatit, joita on tarjolla myös valmiina vaihtoehtoina.

Kokkaus- ja keittiövuorojen jakaminen koko perheelle

Kokkausvuoroja voi jakaa koko perheen kesken, jolloin jokainen saa osallistua ruuanlaittoon. Perheen pienimmille voi antaa tehtäväksi esimerkiksi pöydän kattamisen ja salaatin valmistelun tai muita helpompia pilkkomistehtäviä. Kun kaikki osallistuvat, tulee ruokakin nopeammin pöytään ja maistuu hyvältä, kun jokaisen panosta on tarvittu.

Valmisruuan tuunaaminen

Jos valmisruokaan haluaa hiukan vaihtelua, on paljon helppoja tapoja tuunata sitä. Esimerkiksi keittoihin voi lisätä erilaisia ripotteita antamaan makua ja tuomaan ruokaisuutta. Lue lisää keittojen tuunausvinkkejä tästä.

Valmiit laatikot taipuvat myös moneen ja niistä syntyy ihan uusia ruokalajeja pienellä vaivalla. Katso laatikoiden tuunausvinkit tästä.


Jaa sivun sisältö: