Saarioinen Oy

Markkinatietoa

Vuonna 2016 päivittäistavaroiden myynti kasvoi prosentin edellisvuoteen verrattuna. Markkinan arvo kasvoi, vaikka käynnissä oli edelleen kova hintakilpailu: elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat laskivat 1,1 prosenttia (Lähde: PTY).

Valmisruokamarkkina kasvussa

Valmisruokamarkkina kääntyi muuta päivittäistavaramarkkinaa voimakkaampaan kasvuun. Muissa Saarioisten kannalta oleellisissa tuoteryhmissä kokonaismyynti noudatteli päivittäistavaroiden myynnin kasvua.

Saarioinen säilytti vahvan asemansa valmisruokien ja marjavalmisteiden markkinajohtajana, vaikkakin myynnin kasvu jäi hieman markkinasta jälkeen.

Kasvava kysyntä kevyemmille lounasvaihtoehdoille

Valmisruokien käytössä korostui vuonna 2016 edelleen hyvinvointitrendi, mikä lisäsi kevyempien lounasvaihtoehtojen, kuten keittojen, puurojen ja salaattiaterioiden kysyntää. Syksyllä 2015 lanseerattu Balanssi-tuotesarja laajeni vuoden aikana keittoihin ja puuroihin. Balanssi-tuotteet pohjautuvat ravitsemussuosituksiin ja ne ovat saaneet kuluttajilta runsaasti positiivista palautetta.

Heti syötävien salaattien ja leipien markkinan arvo kasvoi edellisvuosien tavoin voimakkaasti. Uudet Eväs-wrapit ja ruokaisat Eväs-salaatit toivat valikoimaan monipuolisuutta ja tarjosivat vaihtelunhaluiselle kuluttajalle mielenkiintoisia tuoreita makuja.

Trendejä ja klassikoita kuluttajien pöytiin

Vuoden aikana markkinoille tuodut, vegaaniseenkin ruokavalioon sopivat Grahamkasvispiirakka ja Vegepizza saivat erinomaisen vastaanoton. Niiden suosio osoittaa, että kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia kasvisruokavaliosta ja eettisyydestä.

Saarioinen uudisti vuoden 2016 aikana kokolihaleikkeletarjontansa ja toi kauppoihin Maku-sarjan, joka tarjoaa aivan uusia makumaailmoja leivänpäällisten ystäville. Samalla kokolihaleikkeleiden pakkaukset uudistuivat. Kuluttajaa ilahduttava muutos näkyi myynnin kasvuna.

Vaikka uutuudet modernisoivat valmisruokamarkkinaa, myös tutut klassikkotuotteet pitivät pintansa: esimerkiksi maksalaatikko on edelleen Suomen suosituin valmisruoka. Rakastettujen lempiruokien vakaana jatkuva suosio osoittaa, että ne ovat säilyttäneet tärkeän roolinsa suomalaisten ruokapöydissä.