COP-vastuullisuusraportti 2015

Saarioisten kolmas Global Compact-vastuullisuusraportti on julkaistu YK:n Global Compact -sivustolla.

Kesäkuussa 2013 Saarioinen sitoutui noudattamaan Global Compactin 10 periaatetta. YK:n Global Compactin jäsenten velvollisuuksiin kuuluu raportoida vuosittain edistymisestään vastuullisuusasioissa. Raportissa kerromme, miten Global Compact periaatteet näkyvät Saarioisten strategiassa, kulttuurissa sekä päivittäisessä liiketoiminnassa. Raportti koostuu neljästä eri osa-alueesta: ihmisoikeuksista, henkilöstöstä, ympäristöasioista sekä korruptiovastaisuudesta. Englanninkielisen raportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä.

Raportissakin kuvattuja vastuullisuuteen liittyviä asioita vuonna 2015 olivat muun muassa:

 • Päätös siirtyä jodioidun suolan käyttöön vuoden 2016 alusta alkaen. Ensimmäisenä jodioitu suola otettiin käyttöön syksyn 2015uusiin tuotteisiin.
 • Ravitsemuslinjauksien laatimisen aloittaminen sekä ravitsemusasiantuntijan palkkaaminen.
 • Balanssi-aterioiden lanseeraaminen. Balanssi-ateriat ovat kehitetty ravitsemussuositukset huomioon ottaen.
 • Avainlipputuotteiden määrän lisääminen.
 • SMETA-vastuullisuusauditoinnin toteuttaminen koko yhtiössä. Auditoinnissa arvioitiin Saarioisten toimintaa työturvallisuus- ja työterveysasioissa, työoloissa, ympäristöasioissa sekä liike-elämän toimintatavoissa.
 • Saarioisten 17 riskimaissa toimivaa tavarantoimittajaa sitoutuivat Saarioisten toimittajavaatimuksiin (Saarioinen Supplier code).
 • 20 tavarantoimittajan auditoiminen.
 • Kesän 2015 kynnyksellä haettiin muutoslähettiläitä viemään läpi koko henkilöstölle kohdistettua, työyhteisötaitoihin liittyvää valmennusta. Hakemuksia saatiin 35 kappaletta ja muutoslähettiläiksi valittiin 10 henkilöä. Mukana on sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä ja heidät koulutettiin tehtäviinsä.
 • Huittisissa pitkään jatkunut positiivinen kehitys työturvallisuudessa sai jatkoa myös vuonna 2015. Myös koko Saarioisilla kehitys oli myönteinen. Huittisissa kirjattiin vuonna 2015 viisi työssä sattunutta työtapaturmaa ja kolme työmatkatapaturmaa. Sattuneet tapaturmat olivat kaikki lieviä ja niiden aiheuttama sairauspoissaoloprosentti oli 0,0 %. Suuri tavoitteemme 0 tapaturmaa on jo lähellä.
 • Teetimme DI-opinnäytetyön jätehuollon kehittämisestä Sahalahden ja Valkeakosken tehtailla. Vuoden 2016 alusta lähtien kaatopaikalle ei ole enää saanut viedä jätteitä, vaan niille on täytynyt löytää joku muu käyttö. Opinnäytetyössä selvitettiinkin muun muassa muovijätteen keräämistä.
 • Henkilöstölle järjestettiin siivous- ja pesuainekoulutusta. Tarkoituksena oli saada aikaan myös positiivista kehitystä veden kulutukseen. Tämän lisäksi veden kulutuksen vähentäminen otettiin vuoden 2016 painopistealueeksi.

Jaa sivun sisältö: