Vastuullisuus Saarioisilla

Tavoitteemme on tehdä kannattavaa vastuullista liiketoimintaa. Vastuullisuus on yksi yrityksemme arvoista.  Olemme sitoutuneet erilaisiin vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin ja noudatamme kaikessa toiminnassamme lakia ja eettisiä periaatteita.

Saarioinen on yksityisessä omistuksessa oleva perheyritys, joka vaikuttaa tuotantopaikkakuntiensa talouteen työllistäjänä ja veronmaksajana. Kotimaisia raaka-aineita käyttämällä pidämme yllä omavaraisuutta ja työllistämme myös alkutuotannossa. Tuotantolaitoksemme ovat merkittäviä työllistäjiä Kangasalla, Huittisissa, Valkeakoskella ja Viron Raplassa.

Meille Saarioisilla vastuullisuus on ennen kaikkea tekoja meille olennaisissa asioissa:

  • Tuotteet – Tuotteemme ovat herkullisia, laadukkaita ja turvallisia
  • Raaka-aineet – Käytämme vain laadukkaita, vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita
  • Ympäristö – Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ympäristölle aiheutuvan kuormituksen pienentämiseksi
  • Henkilöstö – Henkilöstömme hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen on meille keskeistä

Vuoden 2020 aikana teimme seuraavia vastuullisuustekoja:

Tuotteet:

  • Jatkoimme pakkaustemme kehittämistä entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Uudistimme mm. salaattiaterioidemme pakkaukset valmistettavaksi kierrätettävästä muovista ja muutimme hillopakkaustemme rakennetta siten, että niiden valmistuksessa säästyy merkittävä määrä muovia, yhteensä lähes 1,5 miljoonan muovipussin verran.

Raaka-aineet:

  • Teimme päätöksen, että tavoitteenamme on luopua häkkikananmunien käytöstä vuoden 2025 loppuun mennessä.

Ympäristö:

  • Olemme mukana energiatehokkuuden sopimusjärjestelmässä vuosina 2017-2025. Teimme vuoden 2020 aikana energiatehokkuutta parantavia investointeja mm.  Valkeakosken tehtaalle, jonka avulla säästämme energiaa n. 820 MWh, joka vastaa noin 28 omakotitalon energiankulutusta vuodessa.

  • Teimme myös merkittävän ja kauaskantoisen päätöksen, tavoittelemme oman toimintamme hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä, samassa tahdissa kuin Suomi yhteiskuntana. Toimenpiteet tämän tavoitteen osalta muuttuvat oikeiksi teoiksi lähivuosina.

Henkilöstö:

  • Käynnistimme erityisesti tietotyötä koskevan uudistamishankkeen, jossa muutamme työvälineemme ja toimintatapamme tukemaan paremmin tämän päivän työelämää.

  • Jatkoimme palkittujen työkykyjohtamista koskevien toimintamalliemme kehittämistä entistä tehokkaammaksi, jotta voisimme torjua entistä aikaisemmin työstä johtuvia terveysongelmia.

Vastuullinen liiketoiminta edellyttää toimintatapojen ohjausta päivittäisessä työssä. Alla olevilla linjaukset varmistamat osaltaan vastuulliset toimintatavat.

Laatupolitiikka

Ympäristöpolitiikka

Turvallisuuspolitiikka 

Vastuullisuuden sopimukset ja standardit

COP-vastuullisuusraportti

Oiva