Saarioinen Oy

Vastuullisuus Saarioisilla

Tavoitteemme on tehdä kannattavaa vastuullista liiketoimintaa. Vastuullisuus on yksi yrityksemme arvoista.  Olemme sitoutuneet erilaisiin vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin ja noudatamme kaikessa toiminnassamme lakia ja eettisiä periaatteita.

Saarioinen on yksityisessä omistuksessa oleva perheyritys, joka vaikuttaa tuotantopaikkakuntiensa talouteen työllistäjänä ja veronmaksajana. Kotimaisia raaka-aineita käyttämällä pidämme yllä omavaraisuutta ja työllistämme myös alkutuotannossa. Tuotantolaitoksemme ovat merkittäviä työllistäjiä Kangasalla, Huittisissa, Valkeakoskella ja Viron Raplassa.

Meille Saarioisilla vastuullisuus on ennen kaikkea tekoja meille olennaisissa asioissa:

  • Tuotteet – Tuotteemme ovat herkullisia, laadukkaita ja turvallisia
  • Raaka-aineet – Käytämme vain laadukkaita, vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita
  • Ympäristö – Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ympäristölle aiheutuvan kuormituksen pienentämiseksi
  • Henkilöstö – Henkilöstömme hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen on meille keskeistä

Vuoden 2019 aikana teimme seuraavia vastuullisuustekoja:

Tuotteet:

  • Korvasimme annosaterioiden pakkauksissa käytetyn mustan muovin punaisella ja paransimme tuotepakkaustemme kierrätettävyyttä

Raaka-aineet:

  • Teimme tuotekehitystyötä, jotta saisimme palmuöljyn poistettua tuotteistamme

Ympäristö:

  • Olemme mukana energiatehokkuuden sopimusjärjestelmässä vuosina 2017-2025. Teimme vuoden 2019 aikana energiatehokkuutta parantavia investointeja mm. Huittisten ja Sahalahden tehtaille, joiden avulla säästämme energiaa n. 4600 MWh, joka vastaa noin 250 omakotitalon energiankulutusta vuodessa.

Henkilöstö:

  • Uudistimme jo 15 vuotta käytössä olleen senioriohjelmamme, jonka tavoitteena on lisätä ikääntyvän henkilöstömme työkykyä, työhyvinvointia ja jaksamista. Laajensimme ohjelmaan oikeutettujen henkilöiden joukkoa sekä lisäsimme uusia työssä jaksamista tukevia elementtejä.
  • Uudistimme etätyökäytäntömme, jotta työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen sekä työajan tehokas käyttö onnistuisi entistäkin sujuvammin.
  • Käynnistimme kahden vuoden kulttuuriohjelman, jonka tavoitteena on uudistaa yhteistä työkulttuuriamme kohti avointa, ratkaisukeskeistä, uudistavaa ja rohkeaa. Kaikki saarioislaiset osallistuvat tälle yhteiselle matkalle esimiestyön ollessa omana painopistealueenaan.

Vastuullinen liiketoiminta edellyttää toimintatapojen ohjausta päivittäisessä työssä. Alla olevilla linjaukset varmistamat osaltaan vastuulliset toimintatavat.

Laatupolitiikka

Ympäristöpolitiikka

Turvallisuuspolitiikka 

Vastuullisuuden sopimukset ja standardit

COP-vastuullisuusraportti

Oiva