Saarioinen Oy

Saarioinen on kehittänyt helposti kypsennettävät ja tuoreista raaka-aineista valmistettavat ateriat. Helmikuun alussa kauppoihin tulevien 5 vaille valmis -tuotesarjan aineksista kokkaa herkullisen ruoan viidessä minuutissa. Uutuuksia voi tilata ennakkoon Woltin kotiinkuljetuksen kautta keskiviikkona Helsingissä 25.1. Annokset toimitetaan tilaajille torstaina 26.1.

5vaille valmis -tuotesarja luo uuden kategorian valmisruokahyllyyn.

– Idea syntyi vieraillessamme suomalaisten kotikeittiöissä. Lähes puolet suomalaisista syö valmisruokaa viikoittain ja tuoreita ruokaratkaisuja myydään yhä enemmän, kertoo Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä.

Tuotesarja vastaa tuoreuden ohella kuluttajien toiveisiin siitä, miten ruokaa halutaan arkena valmistaa.

– Suomalaiset hakevat arkenakin ruoanlaittofiilistä, mutta ruoan pitää valmistua nopeasti. Tutkimuksemme mukaan valtaosa suomalaisista käyttää arkipäivisin ruoanlaittoon aikaa enintään 30 minuuttia, toteaa innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

5 vaille valmis -aterioissa kokkaamisen työläs esivalmistelu, esimerkiksi kasvisten käsittely ja monien erillisten ainesosien valinta kaupassa, jää pois.

Mukana oikea määrä kaikkia aterian raaka-aineita

Yhden hengen ateriavaihtoehtoja on sarjassa aluksi kolme: Chili-inkivääri-kanawok, Teriyaki-kanawok sekä Aasian BBQ-nautawok. Tuotekehitysvaiheessa uusi ruoanlaittokonsepti otettiin ilolla vastaan, erityiskiitosta kuluttajat antoivat tuoreudesta ja kasvisten runsaasta määrästä.

– Jokaisessa ateriarasiassa on paljon tuoreita kasviksia, valmiiksi keitetyt nuudelit tai riisi, kypsä naudanliha tai broileri sekä pussi herkullista oman talon maustamiskastiketta. Valmistettavan ruoka-annoksen voi viimeistellä mukana olevalla limelohkolla. Koska mukana on oikea määrä kaikkia tarvittavia raaka-aineita, ruokahävikkiä ei synny, Lonka toteaa.

Aterioiden korkea kasvispitoisuus vastaa myös osaltaan nykypäivän kuluttajien toiveisiin.

– Tutkimustemme mukaan suomalaiset haluavat syödä enemmän kasviksia. 5 vaille valmis -aterioissa kasvisten osuus on noin puolet ateriasta, joten ne ovat helppo tapa suosia kasvisten syöntiä, Lonka toteaa.

1 000 ensimmäistä pääsee halutessaan kokeilemaan uusia ruoka-annoksia tilaamalla niitä ennakkoon ruokalähettipalvelu Woltin kautta Helsingin keskusta-alueella 25.1.2017. Tilauksen voi tehdä Ravintola Äidistä klo 12–18 välillä. Annokset (max. 2 / tilaaja) toimitetaan torstaina 26.1. Toimitusajankohdan voi valita tilaushetkellä vapaana olevista vaihtoehdoista.

Lisätietoja:
Mirja Lonka, innovaatiojohtaja Saarioinen Oy, puh. 050 582 4125, mirja.lonka@saarioinen.fi
Tia Yrjölä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Saarioinen Oy, puh. 050 593 2168, tia.yrjola@saarioinen.fi