Saarioinen Oy

Tuotteet

Joulukinkku kuuluu joulupöytään

Jos suomalaisia pyydettäisiin nimeämään jouluisin ruoka, kinkku nousisi korkealle monien listalla. Kinkun maku on pehmeän lempeä – ja juuri sellaista joulua me toivomme.  

Joulukinkku kruunaa jouluaterian

Joulukinkku on eräs ikonisimmista ruokalajeistamme. Sen maku, tuoksu ja rakenne ovat jääneet unohtumattomasti mieleen jo lapsuuden jouluista, ja edelleenkin joulukinkku on monille joulupöydän timantti, jonka syömisen aloittamisesta alkaa varsinainen joulun vietto. Kinkku on niin iso osa joulua, että myös sen odotus on osa joulun taikaa. Siksipä kinkun paistaminen ja valmistaminen aloitetaan jo hyvissä ajoin aattona, ja sitä käydään myös välillä koko perheen kanssa tuijottelemassa uunin luukusta, jotta se olisi parhaimmillaan joulusaunan jälkeen.

Saarioinen on loihtinut suomalaisiin joulupöytiin ruokaa jo vuosikymmenten ajan. Liha näyttelee suomalaisessa ruokavaliossa suurta osaa, ja sille annetaan iso arvo. Hyvää lihaa kannattaakin arvostaa, ja Saarioisen käyttämä liha onkin aina läpäissyt tiukat laatustandardit. Se on osa Saarioisen vastuullisuusperiaatteita.

Pieni joulukinkku riittää monille

Joulukinkku maistuu kaikille, mutta kaikki eivät halua syödä sitä kymmeniä kiloja kerralla. Pieni kinkku on erityisen paikallaan, jos pakastin on jo valmiiksi täynnä eikä sitä voida hyödyntää joulukinkun pakastamisessa tai jos joulupöytään on tulossa paljon esimerkiksi vegaaneja ja kasvissyöjiä.

Hyviä vaihtoehtoja isoille kinkuille on esimerkiksi Saarioisten Kypsä luuton Juhlakinkku, kypsä n. 3,5 kg. Tämä pieni ja kypsä kinkku on herkullinen, miedosti savustettu ja punasuolattu. Sian sinappihunnun saat sovitella aivan oman makusi mukaan.

Jos juhlapöydässäsi vain on tilaa muullekin kuin kinkulle, tutustu myös helppoon ja jouluiseen glögilautaamme!

Kartanokinkku, kypsä n. 1,3 kg on vielä pienempi harmaasuolattu kinkku, joka on valmistettu kokonaisesta ja kotimaisesta kulmapaistista. Kuorrutettu Kartanokinkku on varsinaista herkkua: Sivellään kinkun pintaan sinappia ja ripotellaan kaiken kruunuksi vielä hieman paahdettua sipulia. Namskis!

Jos parikiloinenkin kinkku tuntuu liian isolta, mutta silti vähän joulun makua olisi mukava saada kevyessä muodossa, niin miten olisi joulusalaatti? Jos jouluinen salaatti kuulostaa houkuttelevalta, tutustu Saarioisen Viipaloituun, harmaasuolattu Joulukinkku 480 g. Revi joulukinkun viipaleista sopivan kokoisia paloja reilusti omin käsin, ja saat salaattiisi kerralla lisää ruokaisuutta ja (joulun) makua.

Viipaloitu joulukinkku on nimensä mukaisesti viipaloitu ohuiksi viipaleiksi, etkä joudu käsittelemään kokonaista kinkkua. Tämän ansiosta viipaloitu kinkku sopii joulupöytään muutenkin kuin ruokaisana salaattina. Se sopii pakkauskokonsa vuoksi yhden tai kahden hengen talouksiin, eikä tule ruokahävikkiä.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi