Saarioinen Oy

Tuotteet

Monipuoliset raakamakkarat

Raakamakkaroita kutsutaan joskus ruokamakkaroiksi niiden ruokaisuuden eli korkean lihapitoisuuden vuoksi. Esimerkiksi Saarioisten Grilliwurst-sarjaan kuuluvat raakamakkarat Grilliwurst Chorizo ja Grilliwurst Yrtti-Bratwurst -makkaroissa lihapitoisuus on 88 prosenttia. Luonnonsuoleen valmistetussa raakamakkarassa käytetään sian- ja naudanlihaa.

Raakamakkaroiden nousu ruokamakkaroiksi ei johdu pelkästään lihapitoisuudesta itsessään vaan makkaroiden tarjoamasta monipuolisuudesta. Raakamakkarat soveltuvat erinomaisesti myös muuhun ruoanlaittoon kuin grillaamiseen tai saunamakkaroiksi, sillä ne ovat mitä mehukkaimpia myös esimerkiksi makkarakeitossa tai makkarapyöryköissä. Kesäsesongin ohella ne tuovatkin syksyn pataruokiin ja muihin annoksiin mukavasti ruokaisuutta, makua ja mausteisuutta. Kannattaa kokeilla, sillä grilliwurstien hyödyntäminen ruoanlaitossa ei ole vaikeaa ja Saarioisten wurstien ohut läpimitta nopeuttaa niiden kypsymistä. Tämä on hyvin tärkeää, sillä raakamakkarat tulee aina kypsentää hyvin ennen syömistä.

Saarioinen toi markkinoille myös saksalaistyyppisen makkaran, Grilliwurst Original -raakamakkaran. Siinä on elementtejä bratwurstista, vaikka sen makumaailma on lähellä myös suomalaisille tuttua grillimakkaraa. Mausteena Grilliwurst Originalissa on käytetty esimerkiksi sinappia, korianteria, musta- ja valkopippuria sekä chiliä ja paprikaa.

Grilliwurst Original sopiikin hyvin niille, jotka kaipaavat vaihtelua perinteiseen makkaraan, mutta eivät ole erityisen mausteisten makkaroiden ystäviä.

Kokeile myös uutta Pekoniwurstia. Se on pekonilla ja aprikoosilla maustettu lihaisa raakamakkara sian- ja naudanlihasta.

Mikäli kuitenkin etsit runsaita makuja, sinun kannattaa tutustua tuhdimpiin Chorizo-tuotteisiimme, joissa on enemmän mausteisuuden tuomaa ytyä.

Kypsennä raakamakkara hyvin pannulla, grillissä tai uunissa

Raakamakkara on nimensä mukaisesti raaka, joten lihatuote tulee aina kypsentää hyvin ennen syömistä. Voit valmistaa raakamakkarat myös keittämällä, höyryttämällä tai paistamalla. Lihatiedotus neuvoo kypsentämään raakamakkarat höyryttämällä ja sen jälkeen grillaamalla: höyry kypsyttää makkaran pehmeästi, ja grillaamalla siihen saadaan maukkaan rapea pinta.

Raakamakkarat sopivat ruoanlaittoon ympäri vuoden, vaikka vuoden kohokohdat onkin helppo mainita: pääsiäisenä lihapitoinen pöytä saa mukavaa vaihtelua mausteisista makkaroista, kun taas vappuna avataan perinteisesti kesän grillikausi. Keskikesän juhlan aikaan eli juhannuksena nämä herkut kuuluvat jo monessa perheessä sen perinteisen grillimakkaran rinnalle.  Kokeile esimerkiksi Grilliwurst -hot dogia, Chorizofocacciaa tai valmista itse grillikauden maukkaat maustevoit. Lapsille maistuvat takuuvarmasti hauskat Makkararieskat.

Valitse annoksen kylkeen Italiansalaatti tai Maalaisperunasalaatti. Myös maistuva Cole slaw -salaatti tai vaihtoehtoisesti Cole slaw -salaattikastike sopivat tuunaamaan herkkulautasta.

Nakit vapun piknikille ja ihan tavalliseen arki-iltaan

Nakit ovat suomalasten lasten ja aikuisten kestosuosikki! Nakkimakkaroista voi tuunata mitä vain, sillä niitä voidaan tarjota niin pääruokana: nakit ja muusi – koko Suomen rakastama klassikko – tai sitten vaikkapa osana keittoa tai chili con carnea. Monipuolisuudesta kertoo sekin, että siinä missä toiset herkuttelevat nakkinsa erilaisten dippien ja kastikkeiden kanssa, toiset syövät niitä kylminä suoraan paketista.

Saarioisten nakkien maku on perinteinen, suomalaiseen suuhun sopiva. Vaikka Saarioisten nakki onkin perinteinen nakkimakkara, ei mausteita ole kokonaan unohdettu. Yhdessä puraisussa voit maistaa muun muassa valkopippuria ja inkivääriä.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi