Saarioinen Oy

Keitot - vaihtoehto kevyempään ruokavalioon

Alkuvuonna moni haluaa syödä kevyemmin, ja keittoruuat sopivat mitä parhaiten ruokavalion keventämiseen.

Keitot ovat hyvää, halpaa ja monipuolista arkiruokaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Saarioisten valikoimissa on laaja kattaus sekä perinteisiä klassikkokeittoja, joita ovat esimerkiksi Lihakeitto, erilaiset kasviskeitot sekä liuta kermaisempia ja tuhdimpia vaihtoehtoja.

Saarioisten valikoimissa on yhteensä kolmetoista eri keittoa, joista myydyin on Pinaattikeitto ja seuraavaksi suosituimmat ovat Kirjolohi- ja Lihakeitto.

Saarioisten keitot ovat helppoja ja nopeita lounasvaihtoehtoja

Painonhallinta ei saisi koskaan olla nälkäkuuria, koska silloin se jää usein kesken. Lounaan jättäminen väliin ei ole hyvä ajatus painonhallinnan eikä työvireen kannalta. Jos sinulla on kiire tai et ole ehtinyt tehdä eväitä mukaasi, nopea ja helppo ratkaisu lounaaseen on valmiskeitto.  Meillä on monia perinteisiä keittoja, joissa energiatiheys on matala. Näitä herkkuja ovat esimerkiksi LihakeittoJauhelihakeitto ja Siskonmakkarakeitto. Keitoissa on myös runsaasti kasviksia, kasvissosekeitoista puhumattakaan. Valikoimastamme löytyy Bataattisosekeitto ja klassikoihin lukeutuva Porkkanasosekeitto.

Herkuttelijalle tai talvipäivän lämmikkeeksi suosittelemme maistamaan kermaisempia keittojamme, kuten Pinaattikeittoa, Kanakeittoa tai Juustoista Kasviskeittoa. Ravintolamaailman elämystä kaipaava voisi kokeilla ruokaisampaa Savuporokeittoa, Katkarapukeittoa tai Kantarellikeittoa.

On hyvä muistaa, että keitto on aina osa ateriaa. Keitot yksinään voivat olla monelle liian kevyt vaihtoehto ainoana ruokana. Sen vuoksi keiton voi syödä vaikka voileivän, riisipiirakan tai rahkan kanssa. Ruokajuomaakaan ei kannata unohtaa: maito, piimä tai vesi ovat hyviä vaihtoehtoja.  Jälkiruoaksi voi napata hedelmän. Riittävä, mutta kevyt lounas antaa virettä koko päiväksi.

Valmiskeittojen tuunaus

Oletko koskaan ajatellut, että keiton voi tuunata? Valmiskeittoihin saa mukavasti ja helposti vaihtelua käyttämällä hieman luovutta. Esimerkiksi kasvissosekeittoihin voi ripotella vaikka auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä tai maapähkinöitä. Paahtamalla eilisen päivän leipäkuutioita tilkassa rypsiöljyä, saat maukkaita krutonkeja ja keittoon ruokaisuutta. Työpäivän helppo kuitulisä on murentaa hapankorppuja keiton päälle, kokeile vaikka porkkanakeittoon. Toimii!

Kasvissosekeitosta saa myös hieman tuhdimman, kun lisäät päälle muutaman nokareen vuohenjuustoa tai  salaattijuustokuutioita. Kokeile myös yrttiöljyjä maun mukaan!

Saarioisten keitot