Saarioinen Oy

Pizza sopii moneen tilanteeseen

Pizza on kotiruokien klassikoita, ja makuvaihtoehtoja on olemassa lähes yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Pizza on suosittua ruokaa nykyisin ympäri maailman, koska täytteillä ja pohjan erilaisilla varianteilla siitä saa kunkin kansan makuun istuvan ja vatsat täyttävän aterian helposti ja edullisesti.

Reilunkokoiset Herkuttelupizzat

Kuluttajien vaihtelunhalu ja pinnalla oleva kasvisruokabuumi näkyvät Saarioisten uusissa Herkuttelupizzoissa. Uudet Herkuttelupizzat ovat reilun kokoisia sekä mehevän runsastäytteisiä ja ne tarjoavat hyvän vaihtoehdon rennolla fiiliksellä nautiskeluun. Pizzojen pohjaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja se onkin erityisen kuohkea, rapea ja maukas.

Täytevaihtoehtoja on kolme: savustettua sianlihaa ja ananasta sisältävä Tropical Dream, runsaasti lihaa sisältävä Meat Lover sekä kasvisruokavalioon sopiva Veggies love Cheese. Pizzojen makua voi halutessaan vielä täydentää pizzan mukana tulevalla oman talon chilimajoneesilla.

Majoneesi + pizza = Mayo-pizza

Majoneesin lisääminen pizzan päälle on in! Nyt voit nauttia Saarioisten pizzaa valkosipulimajoneesin kanssa. Piirrä majoneesilla hauska naama pizzaasi ja nauti! Makuina Kebab ja Texmex.

 

Pizza ja sen monet pohjat

Perinteinen pizzapohja on vehnäjauhoista tai durumvehnästä tehty ohuehko pyöreä taikina. Suomalainen kotona valmistettu pizzapohja nostatetaan hiivalla useimmiten vähän italialaista kiviuuniserkkuaan paksummaksi. Amerikasta tullut rasvaisempi ja tuhdimpi pannupizza on omassa vuoassaan paistettu paksupohjainen pizza. Suomalainen paikallinen erikoisuus voisi olla rukiiseen valmistettu pizzapohja.

Pizzan täytteet

Pizza ei ole mitään ilman täytteitä - niiden mukaanhan "kiekot" yleensä nimetään. Täytteitä on laidasta laitaan: pizza voidaan täyttää niin hedelmillä, lihalla, kalalla, äyriäisillä, sienillä kuin yrteilläkin. Tavallisesti Suomessa pizzapohjan päälle levitetään ensin tomaattikastike, joka ei italialaisissa pizzoissa ole mikään itsestäänselvyys. Pizzatäytteiden järjestyksessä on myös kahta koulukuntaa, toiset laittavat juuston ennen muita täytteitä, suoraan tomaattikastikkeen päälle. Toiset taas ripottelevat juustoraasteen vasta viimeisenä.

Ravintolamaailmasta suosittu tapa lisätä rucola-salaattia ja esimerkiksi ilmakuivattua parmankinkkua tuoreena paistetun pizzan päälle, on levinnyt myös kotikokkien keittiöihin. Tämä tuunaaminen sopii erinomaisesti myös valmispizzoihin. Uusimpana villityksenä on lisätä majoneesia lämpimän pizzan päälle. Me Saarioisilla kehitimme myös tähän trendiin sopivat Mayo-pizzat, jotka tulevat markkinoille huhtikuussa.

Saarioisten valmispizzat

Valikoimassamme on tällä hetkellä legendaarisen 200 gramman peruspizzan lisäksi isompaa Herkkupizzaa, välipalaksi haukattavia Piccolo-pizzoja, perhepizza ja eri makuvaihtoehtoja 330 gramman Pronto-pizzoista. Kaikki pizzavaihtoehtomme löydät tuotehaun Pizzat-kohdasta.

Saarioinen on valmistanut pizzoja jo vuodesta 1981, jolloin täytevaihtoehtoina olivat jauheliha, kinkku ja sieni. Tämä legendaarinen suosikkiruoka onkin saanut kansan suussa monta lempinimeä, kuten roiskeläppä, kytkinlevy ja frisbee. Pizzat paistetaan Valkeakosken tehtaallamme ja niitä valmistuu vuodessa huikeat 18 miljoonaa kappaletta. Saarioinen onkin Suomen suurin pizzavalmistaja.

Suosituimmat pizzamme ovat olleet vuodesta toiseen klassikot Jauhelihapizza, Kinkkupizza ja Meetvurstipizza. Suosio on vakaata myös Tonnikalapizzalla ja isomman kokoluokan Herkkupizza Juusto-Pepperonilla.

Pizza syödään yksin, kaksin tai porukassa

Pizza on noussut suomalaisten arkiruoksi. Moni kertoo sen olevan myös yksi viikonlopun suosikkiherkuista. Toisaalta pizzan arkipäiväistyminen ei ole haitannut sen suosiota myös ravintolaruokana: moni nuoripari käy treffeillä nimenomaan pizzeriassa.

Pizzaa tehdään myös koko kaveriporukalle ja se sopiikin mainiosti esimerkiksi illanistujaisiin tai talkooväen tarjottavaksi. Mikä olisikaan helpompaa, kuin lämmittää valmispizzaa nopeasti uunissa koko muuttoporukalle tai talkoolaisille ja jatkaa sitten töitä. Tuoreita aterian osia ei tarvitse kiireessäkään unohtaa, sillä kyytipojaksi käyvät esimerkiksi valmiit raastesalaattimme. Miten olisi Kurkkuraastesalaatti, Raastettu vihannessalaatti tai Raikas kasvissalaatti? Suosittua Suvisalaattia on valikoimassamme myös isommassa 650 gramman pakkauksessa.

Valmispizzasta on helppo leikata napostelupaloja myös lasten kutsuille. Lisukkeena lapsille maistuvat vaikkapa kirsikkatomaatit, kurkkupalat ja baby-porkkanat.

Valmispizza on monelle lempiruokaa. Sitä syödään niin lämpimänä, kylmänä, rullattuna kuin pahvilautaselta sellaisenaan. Pizzaan liittyy monella erityisiä muistoja ja sillä on moni kesäfestarikävijä jaksanut useamman päivän leirielämää.