Saarioinen Oy

Salaattikastike kruunaa annoksen kuin annoksen

Salaattikastike tuo salaateille makua ja vaihtelua, ja korostaa samalla sopivasti salaatin raaka-aineiden omia makuvivahteita. Kastikkeet tuovat samalle tutulle salaattipohjalle uudenlaista vaihtelua ja parhaimmillaan yhdistät sen pääruoka-aineiden kanssa herkulliseksi kokonaisuudeksi ja luot ruokailijoille täydellisen makuelämyksen. Yksinkertaisimmillaan salaattikastike on hyvälaatuisena ja laadukkaana öljynä ja ripauksena mustaa pippuria sekä suolaa, mutta valmis maustetuttu salaattikastike kruunaa maukkaan ateriakokonaisuuden vieläkin helpommin.

Kastikkeet tuovat salaatteihin ruokaisuutta

Salaattikastikkeita on monenlaisia. Täyteläiset, majoneesipohjaiset kastikkeet tuovat salaattiin ruokaisuutta, mutta meillä Saarioisilla valikoimiin on kehitetty myös useita vaihtoehtoja, joissa pohjana on vesi-rypsiöljyseos. Salaattikastikkeiden luonteeseen kuuluu sopiva happaman ja makean yhdistelmä, täyteläiseen pohjaan tehtynä. Kirpsakkuutta saadaan useimmiten etikan, sinapin, tomaatin tai chilin sopivalla yhdistämisellä. Ja makeaa tasapainoa niihin tuovat esimerkiksi hunaja tai appelsiinimehu.

Salaattikastikkeissa on myös paljon makuvaihtoehtoja melkeinpä laidasta laitaan. Saarioisten valikoimasta löytyy klassiset ja tutut maut, kuten kirpeänraikas perinteinen Ranskalainen salaattikastike ja sitruunalla ja pippurilla maustettu täyteläisen makea Cole Slaw -salaattikastike sekä mieto ja pehmeä Sinappisalaattikastike. Sinapin ystävät voivat valita myös hunajalla maustetun, aitoa Dijon-sinappia sisältävän Hunaja-Dijonsinappisalaattikastikkeen pöytäänsä.

Tomaatti ja appelsiini – lyömätön parivaljakko

Tomaatti sopii mainiosti salaattikastikkeiden pohjaan tuomaan pientä hapokkuutta. Tomaattia olemme käyttäneetkin muun muassa Rhode Island -salaattikastikkeessa, johon potkua tuo myös chili sekä Thousand Island -kastikkeessa, johon ryhtiä antavat myös paprika ja sipuli. Tomaatti on myös yksi pääraaka-aine Kartanon salaattikastikkeessa, johon mukavaa makua tuo sopiva mausteyrttiseos. Kartanon salaattikastike on muuten saanut nimensä Saarioisten Sahalahdella sijaitsevasta kartanosta.

Yrttien ja sinapin hienostunut yhdistelmä hipoo lähes täydellisyyttä myös Provencen salaattikastikkeessamme, joka henkii nimensä mukaan Välimeren makumaailmaa. Kastikkeen mukava makeus saadaan aikaan appelsiinimehulla.

 

Salaattikastike valmistetaan pehmeistä rasvoista

Vaikka salaatinkastikkeet sisältävätkin paljon rasvaa, on rasvan laatu pehmeää. Käytämme kaikissa salaatinkastikkeissamme rasvana rypsiöljyä. Kastikkeen lisääminen salaatille onkin suositeltavaa, sillä rypsiöljypohjainen kastike auttaa saamaan ruokavaliosta riittävästi hyviä pehmeitä rasvoja.  Olemme tehneet suosikkisalaattikastikkeistamme myös kevytversiot, jotka sopivat osaksi kevyempää ruokavaliota. Kokeile miten tuttu vihreä salaattisi saa piristystä, kun sitä maustaa Kevyt Valkosipulisalaattikastike, Kevyt Ranskalainen salaattikastike tai Kevyt Sinappisalaattikastike.

Salaattikastikkeemme on kehitetty, testattu ja valmistettu Saarioisten Huittisten tehtaalla, Satakunnan sydänmailla. Ne säilyvät parhaiten viileässä, valolta suojattuna, ja avattuna ne on säilytettävä jääkaapissa. Muista aina ravistaa salaattikastike ennen käyttöä, jotta saat tasalaatuista ja parhaan makuelämyksen.

Salaattikastikkeet säilyvät avaamattomana pitkään ja ovat sen vuoksi myös oiva ja mieluisa tuliainen esimerkiksi kesävierailuille.

Salaattikastikkeet