Saarioinen Oy

Välipala tuo puhtia päivään

Välipala on sopivan pieni syötävä aterioiden välillä. Sen tarkoitus on auttaa jaksamaan päivän eri hetkissä seuraavalle aterialle. Hyvä välipala on myös tilanteeseen sopiva: isompaan nälkään syödään tuhdimmin, ennen treenejä valitaan jotain helposti sulavaa ja pikkunälkään napataan vaikka hedelmä. Välipalan syömisellä jää turha ja ylimääräinenkin napostelukin vähemmälle.

Helpot välipalaratkaisut antavat kaivattua peliaikaa kiireisen päivän lomassa perheen ruokavastaavalle, kun lapset haetaan iltapäiväkerhosta ja päivällinen on vielä vain suunnitelma kauppalapulla. Välipalan avulla myös kouluikäinen lapsi jaksaa harrastaa ja leikkiä, eikä nälkäkiukku aiheuta turhaa hampaiden kiristelyä.

Välipala vaihtelee tilanteesta riippuen

Aamiaisen ja lounaan välille tarvitaan harvoin välipalaa. Poikkeuksen tekevät aamutreenaajat, jotka usein tarvitsevat tähän väliin pienen proteiinipitoisen välipalan. Iltapäivän välipala on tarpeen etenkin lapsille mutta myös aikuisille, jos lounaan ja päivällisen väliin jää pitkä väli. Iltapala on tärkeä välipala, jonka kannattaisi olla hiilihydraattipitoinen hyvän unen saavuttamiseksi.

Riisipiirakoita moneen lähtöön

Saarioisten Riisipiirakat ovat monen suosikki maistuvana ja täyttävänä välipalana. Riisipiirakoita löytyy kätevässä kahden kappaleen paketissa, mutta isompi lapsikatras ruokitaan helposti yhdeksän tai kuuden kappaleen pusseista.

Valmistamme riisipiirakoita sekä isossa että pienessä koossa, tummina ja vaaleina. Uusinta tulokasta – Kaurariisipiirakkaa – saa neljän kappaleen pakkauksessa. Kaikki riisipiirakkamme ovat laktoosittomia ja sopivat myös lakto-ovo kasvisruokavalioon. Riisipiirakat paistuvat ihanan maistuviksi Valkeakosken tehtaan leipomolinjalla.

Välipala marjoista ja hedelmistä

Myös aidon marjaiset ja hedelmäiset Vispikset ovat raikas ja helppo välipala, sillä niissä on lusikka valmiina. Vispiksiä löytyy valikoimastamme tällä hetkellä Mansikan, Vadelman ja Puolukan makuisina. Tuotteet eivät sisällä laktoosia tai kananmunaa. Vispisten ihanan kuohkea ja lohkeava rakenne syntyy Huittisten tehtaalla ammattitaitoisissa käsissä.

Marja- ja hedelmävälipalalle vaihtelua tuovat myös kiisselit. Valikoimastamme löytyy erilaisia kiisseleitä, ja makuvarianteissa on myös sesonkiin sopivia kausimakuja.

Välipalavaihtoehdoiksi sopivat myös erilaiset puurot

Mikä olisikaan parempi välipala kuin ikisuosikki puuro! Puurot ovat helppoja ja maistuvia nälänkarkottajia. Mannapuuro, Ohrapuuro ja Riisipuuro maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Kokeile myös tuorepuuroja: sekoita hiutaleet maitoon tai veteen jo illalla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Marjaiset Vispipuuro ja Ruismarjapuuro sopivat myös kaikenikäisille ja niistä voi syödä vaikka vain puolet kerralla. Vinkki! Ruismarjapuuroa voi myös lämmittää, mutta ota se ohuesta muovikulhosta toiseen astiaan.

Pizzat, piirakat ja lihikset suolaisen nälkään

Jos nälkä on kova ja ruoka-aikaan on vielä matkaa, voi välipalaksi nauttia myös ruokaisamman Pizza Piccolon, josta makuvaihtoehtoina löytyy tulisempi Chorizo, kinkku-ananas Hawaii ja tomaattinen Margherita. Pizza Piccolot ovat 120-grammaisia helposti pakkauksestaan syötäviä välipalapizzoja.

Muita suolaisia ja ruokaisampia välipalavaihtoehtojamme ovat monelle tutut Grahamlihapiirakat ja 220 gramman Lihis, jossa on erittäin maukas vehnälesettä sisältävä kuori. Lihiksen kaverina pakkauksesta löytyy valmiiksi herkullista sinappikurkkusalaattia ja cheddarjuustoviipale omissa pusseissaan. Sekä Grahampiirakat että Lihikset sopivat laktoosittomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.

Kätevistä yhden hengen pakkauksista löytyvät myös hampurilaiset ja uusi tulokas Kebakkohodari.

Pizzat, piirakat, hampurilaiset ja Lihikset paistamme Valkeakosken tehtaallamme.

Lue lisää pizzoistamme.

Salaatti välipalaksi

Salaatit sopivat myös mainiosti välipalaksi. Salaatin voi valmistaa itse ja kouluikäinen osaa jo itsekin tuunata valmissalaatista maistuvan välipalan. Raastesalaattia voi lusikoida ruisleivän päälle ihan sellaisenaan. Lisäksi lasi maitoa, ja taas on kone tankattu seuraavaa pallopeliä varten.

Tutustu valmiisiin salaatteihimme tästä.

Katso herkulliset salaattireseptit tästä.

Lettuja ja hilloa

Koulupäivän päätteeksi maistuvat varmasti myös ohukaiset ja hillo. Valikoimassamme on perinteiset Ohukaiset mansikkahillolla ja Pinaattiohukaiset puolukkahillolla. Pakkauskoko on 200 grammaa, joten siitä riittää herkuteltavaa yhdelle tai kahdelle.

Herkulliset wrapit

Eväs-tuotemerkillä myytävät wrapit ovat myös kasvattaneet kovasti suosiotaan heti syötävinä ja raikkaina välipaloina. Makuvaihtoehtoina löytyvät Kanawrap, Kana-Caesarwrap ja mausteisempi Tex-mex-jauhelihawrap. Pakkauskoko 240 grammaa sisältää kaksi tuoretta ja herkullista wrapia.

Eväs-sarjasta löytyy myös ruisleipäpohjaiset täytetyt Saariston savulohileipä ja Muna-Kinkku Ruisleipä sekä kaksi täytettyä patonkia Baguette Kana-Chipotle ja Baguette Kinkku-Pepperoni.