Saarioinen Oy

Balanssi tasapainottaa maun, helppouden ja terveellisyyden

Arkiruokailu on usein kaikkea muuta kuin huoletonta. Kiire painaa päälle, mutta silti pitäisi muistaa syödä oikein jokaisella ruokahetkellä. Trendikkäitä reseptejä ja terveysvinkkejä pursuava media ei ainakaan kevennä omaatuntoa. Mistä löytäisi ruokaa, joka on helppoa, terveellistä ja hyvänmakuista? Tämä oli kuluttajatarve, josta Balanssin idea syntyi.

Saarioisten Balanssi-ateriat ratkaisevat arkiset ruokailuongelmat, sillä ne on kehitetty helpottamaan arkea hyvällä omallatunnolla. Balanssi-tuotteet toteuttavat aina ravitsemussuosituksia – jokainen annos sisältää vähintään puolet päivän kasvistarpeesta mutta vain vähän suolaa. Annoksissa on myös runsaasti makuja, värejä, uusia mielenkiintoisia raaka-aineita sekä mukavaa rakennetta. Maut ovat kotoisin taitavasta maustamisesta ja selkeistä, tuoreista raaka-aineista.

Balanssi-aterioiden taustalla on paljon työtä ja iso tiimi, sillä ravitsemussuositukset ja Sydänmerkki-kriteerit täyttävien annosten kehittäminen vaatii vahvaa tuotekehitysosaamista. Onnistuneeseen lopputulokseen tarvittiin muun muassa uusi kypsennysmenetelmä, joka pitää erityisesti kasvisten rakenteen sopivan napakkana ja säilyttää raaka-aineiden maut puhtaina. Tuotanto, laadunohjaus ja tuotekehitys ratkaisivat hurjan määrän rasteja, kun uutta teknologiaa etsittiin ja testattiin. Hellävaraisen ja nopean kypsennysmenetelmän ansiosta valmisruoissa voi nyt käyttää myös avokadon ja lehtikaalin kaltaisia kasviksia siten, että ne säilyttävät luonnollisen makunsa ja rakenteensa. Kuten muutkin valmisruoat, Balanssi-tuotteet jäähdytetään nopeasti kypsennyksen jälkeen, mikä takaa tuotteiden säilyvyyden ilman säilöntäaineita.

Ensimmäiset Balanssi-ateriat – Kirjolohifilee, Naudanpaisti ja Chili sin carne – tulivat markkinoille syyskuun alussa 2015. Tämän vuoden alussa sarja täydentyi Broilerfilee-aterialla. Kaupassa Balanssi-annosateriat tunnistaa muun muassa hieman epäsymmetrisestä pakkauksesta, jonka värikkään sisällön näkee vaivattomasti. Pakkauksen kapeassa holkissa kerrotaan itse aterian lisäksi muun muassa tasapainoisesta syömisestä.

Kuluttajapalvelumme on saanut Balanssista lukuisia positiivisia kuluttajapalautteita. Olemme ilahduttaneet kuluttajia, joista nämä palautteet esimerkkeinä: ”Rakastan Balanssi-sarjan ruokia! Nämä pelastavat vauvaperheen kiireisen arjen. Maut ovat aivan mahtavia ja terveellisyys on iso plussa.”, ”Aina, kun mietin Balanssi Naudanpaistiateriaa, minulle nousee vesi kielelle.”, ”Pidän kovasti teidän uudesta Balanssi-einesateriasarjasta. Ne ovat todellinen yksinäisen ihmisen arjen pelastus! Erityisesti mieleeni ovat niiden kasvisvoittoisuus ja vähäsuolaisuus. Kiitos Saarioinen!”, ”Tyttäreni kehui teidän Balanssi-aterioita, joiden maku ja ravintoarvot ovat kuulemma todella kohdallaan. Nuoret lukevat nykyisin todella tarkkaan ravintoarvot ja syövät vain maistuvaa ja lisäaineetonta ruokaa, jossa on treeniin ravintoarvot kohdallaan. Hienoa, äitien tekemää ruokaa!”, ”Hei, Te ihanat äidit, jotka teette paljon työtä valmistaaksenne maistuvaa ruokaa meille suomalaisille ihmisille - nuorille ja vanhoille. Hyvä, että Balansseissa on sydänmerkki ja että kasviksia + juureksia on runsaasti.”

Näitä palautteita on todella hienoa lukea, sillä ne kertovat, että olemme tehneet oikeita ratkaisuja ja helpottaneet kuluttajien arkea. Myös kaupan ala on arvioinut Balanssin vievän valmisruokavalikoimaa terveellisempään ja modernimpaan suuntaan. Balanssi-sarjan Kirjolohifileeateria valittiin Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun finalistiksi. 

Balanssin tarina jatkuu ja valikoima kasvaa. Huhtikuun lopussa sarja laajeni kahdella keitolla. Tomaatti-linssikeitto ja Värikäs kana-kasviskeitto ovat annoskooltaan sopivia esimerkiksi toimistotyötä tekeville aikuisille. Tuotekehityksen alla on jo paljon uusia Balansseja. Jokaisen uuden tuotteen taustalta löytyy paljon tuotekehitystyötä, joka varmistaa, että kuluttajan on yhä helpompaa tasapainottaa arjen kiireet ja  maukas, terveellinen ruoka. On helppoa syödä oikein!

Laura Hiltunen
Tuotepäällikkö, vähittäiskauppa