Saarioinen Oy

Kotipizzan ja Saarioisten kumppanuus on yhtä pitkä kuin Kotipizzan historia. Arvaatko, mitä Saarioisten valmistamia raaka-aineita suomalaisten rakastamiin pizzoihin käytetään?

Kun ensimmäinen Kotipizza-ravintola avattiin Vaasassa vuonna 1987, valittavana oli meillekin tuttua Tropicanaa muttei kebablihaa, vegaanitäytteistä puhumattakaan. Ajan myötä makumaailma on avartunut pizzatiskin molemmin puolin ja asiakaskokemuksesta tullut monikanavainen.

267 franchising-ravintolallaan Kotipizza on Pohjoismaiden suurin pizzaketju. Se on myös vahva vaikuttaja, sillä ketju korostaa kaikessa toiminnassaan vastuullisuutta ja ruokaturvallisuutta. Missiona on tehdä maailmasta parempi paikka pizza kerrallaan. Tuttu maku syntyy käsityönä tuoreista, tarkasti valituista aineksista.

Suomalaista lihaa

Vastuullisuuden yksi ulottuvuus on kotimaisuus. Kaikki Kotipizzan käyttämä liha on kotimaista paitsi Parman kinkku. Saarioinen valmistaa Kotipizzalle salamin, kebablihan, pepperonimakkaran ja beef 'n' roast -jauhelihan Valkeakoskella sekä pariloidun kananpojan ja jauhelihakastikkeen Kangasalla. Lisäksi lihatuotteet ovat GMO-vapaita.

Vuonna 2014 Kotipizza päätti poistaa listalta jauhelihapizzansa – ja sai vastaansa kansanliikkeen nettiadresseineen. Asiakkaita kuunneltiin, ja jauhelihapizza palasi vuotta myöhemmin takaisin ruokalistalle entistä ehompana: suomalaisesta luomunaudanlihasta valmistettuna.

Kaikki pizzan puolesta

Anssi Koivulalla on hyvä tuntuma Saarioisten toimintatapaan, sillä hän toimii Kotipizzan hankintajohtajana ja Kotipizza Groupiin kuuluvan hankinta- ja logistiikkayritys Helsinki Foodstock Oy:n toimitusjohtajana.

– Saarioisilta löytyy halua kuunnella ja kehittää tuotteita tarpeidemme mukaisesti. Olemme kehittäneet kaikki Kotipizzan käyttämät Saarioisten tuotteet yhdessä, Anssi Koivula kertoo.

Raaka-aineiden on kestettävä pizzauunin korkea lämpötila ja säilytettävä laatunsa viimeiseen suupalaan asti. Kehitystyössä huomioidaan myös tuotteen ulkonäkö ja nauttimisen miellyttävyys. Esimerkiksi Kotipizza pepperonimakkaran koostumus ja siivun paksuus on hiottu optimaaliseksi, jotta kypsennyksessä kuppimaiseksi käpertyvä siivu saa herkullisen kiillon pintaansa.

Turvallisuudesta ei tingitä

Vuosien varrella Saarioinen on toimittanut Kotipizzalle monenlaisia tuotteita. Lihavalmisteet ovat olleet aina vahvasti mukana kuvassa, sillä Kotipizzan näkökulmasta Saarioinen edustaa turvallista lihanjalostusta parhaimmillaan.

– Saarioisten tuoteturvallisuus on Suomen huippua, samoin toimitusvarmuus. Meidän tehtävämme on huolehtia, että Kotipizza-yrittäjä ei jää pulaan. Saarioinen vastaa tähän tavarantoimittajana upeasti, Anssi Koivula sanoo.

Kotipizza laatu- ja ruokaturvallisuusjohtaja Heikki Sikström kiittelee Saarioisten asiakaspalvelua ja ihmisiä.

– Vuosien mittaan Kotipizzan ja Saarioisten yhteistyö on hioutunut yhä toimivammaksi ja hyödyllisemmäksi. Tuoteturvallisuuden näkökulmasta olemme erityisen tyytyväisiä Saarioisten asiantuntijoiden huippuosaamiseen, hän sanoo.

– Tehtaiden tuotannossa työskentelevät saarioislaiset välittävät aidosti Kotipizzan raaka-aineiden korkeasta laadusta niiden valmistuksessa, Sikström toteaa.