Saarioinen Oy

Street food -tuotesarjasta syntyvät kätevästi konstailemattomat, kaikille maistuvat hot dogit ja hampurilaiset.

Rento ja mutkaton street food eli moderni katukeittiö on 2000-luvun suurimpia kansainvälisiä ruokailmiöitä. Suomessa street food -villitykselle tilaa raivasi erityisesti 2011 startannut Ravintolapäivä, joka teki katukeittiöstä suomalaisten harrastuksen etenkin pääkaupunkiseudulla. Nyt se saapuu katukeittiöistä kauppoihin ja sitä kautta kaikkien ulottuville.


Alkunsa nykybuumin on sanottu saaneen vuosituhannen alussa, kun hienostelevaan ravintolakulttuuriin kyllästyneet fine dining -kokit innostuivat katukeittiön letkeästä meiningistä ja alkoivat perustaa omia ruokakojujaan.
Perusperiaatteita street foodissa ovat maukkaus, yksinkertaisuus ja nopeus sekä napostelusyöminen. Harrastelijakokiltakaan yhden annoksen tekemiseen ja nauttimiseen ei yleensä mene pariakymmentä minuuttia enempää. Tyypillisiä annoksia ovat täytetyt leivät ja hot dogit.  


”Ravintolapäivä on lisännyt merkittävästi kiinnostusta naposteltavia annoksia kohtaan, ja voimakkaita makuja yhdistelevät modernit hampurilaiset ovat tulleet vahvasti suomalaisten suosioon”, toteaa Saarioisten tuotepäällikkö Laura Hiltunen.

Katuruokaa voi tehdä myös kotikeittiössä

Perinteisesti street food ostetaan nimensä mukaan katukojusta tai liikkuvasta ruokarekasta. Tänä keväänä Saarioisen ja Vaasanin yhteinen street food -teema tuo katukeittiöstä tutut, laadukkaat hodari- ja hampurilaistarpeet kauppojen käytäville. Mikä tekee ruoasta katuruokaa, jos ainekset ostetaan kaupasta ja kokataan kotona?

”Street food -teema mahdollistaa kotikokeille katukeittiöstä tutun, huolettoman meiningin. Perinteisen pöytäruokailun sijaan voidaan koota kaverit grillin ympärille nauttimaan rennosti käsin syötävistä herkuista”, Hiltunen kuvailee.  

”Street food on ollut suosittua jo useamman vuoden, ja kotona pohditaan, miten ruoanlaittoon voisi tuoda samanlaista helppoutta ja oivaltavia makuyhdistelmiä. Etenkin kesällä, kun grillikausi alkaa ja ruokailu siirtyy ulos, kokkailuun kaivataan rentoutta ja uusia kokeiluja. Uskomme, että konsepti tulee kauppoihin juuri oikeaan saumaan.”  

Selkeitä makuyhdistelmiä moneen makuun

Street food -teema kokoaa kaikki gourmet-hodareihin ja laatuburgereihin vaadittavat ainekset helposti yhden konseptin ja esillepanon alle. Vaasan tarjoaa hampurilais- ja hot dog -sämpylät, Saarioinen väliin laitettavat herkut: premiumtason burgerpihvit, raakamakkarat tai kasvisvaihtoehdot sekä tuoresalsat, salaatit ja majoneesit ja maustekastikkeet.


”Esillepano ja teeman mukana tulevat reseptivinkit tekevät homman simppeliksi: muutamalla selkeällä raaka-aineella saa aikaan taatusti maistuvia makuyhdistelmiä. Sopivia vaihtoehtoja löytyy myös lapsille ja kasvisruokailijoille, myös vegaaneille”, Hiltunen kertoo.  


Saarioisten uutuustuotteita street food -teeman alla ovat raikkaat tuoresalsat, lihaisat burgerpihvit ja raakamakkarat, joiden avulla kotikokki saa aikaan helposti ravintolatasoisen hampurilaisen.


”Street food -tuotteilla kesäruoka valmistuu kepeästi, seurustelun ohessa, mutta on varmasti kaikille maistuvaa. Kesäkokki saa helposti onnistumisen tunteen”, Hiltunen summaa.

Lue lisää street food teemasta.

Street food tuotteet ja reseptit