Saarioinen Oy

Juhannuksena suurin osa suomalaisista suuntaa pois kotoa, festareille, mökeille ja kyläilemään. Ruokaa varataan mukaan moneksi päiväksi.

Pöydät notkuvat, grillit pöhisevät, ruokakipot tyhjentyvät. Juhannusmaljat kaipaavat seurakseen palanpainiketta päivin öin.

Mitkä ruoat nousevat tämänvuotisen juhannuspöydän ruokahiteiksi? Saarioisten ruoka-ammattilaiset veikkaavat omia suosikkejaan.

Street food sopii kaikille

Street food on vahva ehdokas tämän vuoden juhannusruokakunkuksi, veikkaa Saarioisten tuoteryhmäpäällikkö Sari Nopanen.

Street foodin valttina on helppo valmistettavuus, herkullinen maku ja tarvittaessa vaikka sormin syötävyys – kaikki hyviä ominaisuuksia esimerkiksi mökkiolosuhteissa tai kaveriporukalla juhlan ääressä. Juhlan hetkellä kukaan ei halua viettää tuntikausia hellan ääressä, grillin ääressä hyvässä seurassa kylläkin.

Kannattaa siis pakata mukaan kasa sämpylöitä ja niiden lisukkeeksi raakamakkaroita, herkullisia burgerpihvejä, grillitassuja raastesalaateilla, kastikkeilla ja makusalsoilla täydennettynä, niin ravintolatason juhlaruoka on helposti valmis. Jos yksi pitäisi street food -ryhmästä nostaa omaksi suosikiksi, Sari liputtaa pekoniwurstin suosion puolesta.

Muista kasvisvaihtoehdot

Juhannusta vietetään usein isolla porukalla, ja joukkoon mahtuu usein eri ruokavalioisia. Street food -valikoimista löydät omat reseptit myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

Heille sopivat myös uudet, trendikkäät tuoresalsat: Tuoteryhmäpäällikkö Marja Joutsen kehottaakin pakkaamaan juhannuksena mukaan joko tomaateilla ja yrteillä tai ananaksella ja chilillä maustetun tuoresalsan. Runsasproteiininen ja -kuituinen Salsa papumix maistuu myös lämpimänä lisukkeena.

Innovaatiojohtaja Mirja Longan vinkki juhannuspöytään on taas Halloumi-kasviswok, joka toimii mainiona lisäkkeenä juhannuslihatarjottaville.

Tuunaa pizza juhlavaksi

Pizza on loistavaa kesäruokaa, ja maistuu varmasti kaikille! Tuoteryhmäpäällikkö Sari Viitala liputtaakin juhannuksena ravintolatasoisten Herkuttelupizzojen puolesta.

Niitä voi lämmittää myös grillissä, jos mikroa tai tavallista uunia ei ole käytössä. On helppoa herkkua!

Saarioisten sivuilta löytyy myös oiva kylmäsavulohella tuunatun juhannuspizzan ohje sekä neuvot siihen, miten Meat Lover Pizza muuntuu helposti Quesadilla-tyyppisiksi valmispaloiksi, joita on kiva napostella yöttömän yön juhlissa.