Laatua lounaslautaselle!

4652 Broilerin kypsät siivet

 Siipien kastikkeena käytetään yleensä hyvin etikkaisia ja tulisia voilla jatkettuja kastikkeita. Silloin tällöin törmää myös ns. sticky wingseihin mitkä ovat myös erittäin herkullisia. Makean tuliset siivet valmistuu helposti pyöräyttämällä rapeaksi kuumennetut siivet sweet chili –kastikkeessa.

Vaihtelua halutessa kannattaa myös sinihomejuustodipin tilalla kokeilla lempeän makuista amerikkalaista paahdettua valkosipulikastiketta.

•2390 Sweet chili-kastike

•2398 Amerikkalainen paahdettu valkosipulikastike

 

4195 Chicken Kiev

Kievin kana on itsessään melko raskas ruokalaji, joten lisäkkeet voivat hyvin olla kevyempiä. Kievin kanan voi tarjoilla esimerkiksi rapean caesar-salaatin tai raikkaan vihreän coleslaw-salaatin kera.

Lämpimäksi lisäkkeeksi sopii pinaatilla tai parsakaalilla kevennetty perunasose mikä tuo mukavasti myös väriä lautaselle.

Kastiketta kievin kana ei varsinaisesti kaipaa, koska sisältä löytyy herkullinen valkosipuli-yrttivoi. Lohko sitruunaa viereen riittää ja raikastaa mukavasti kokonaisuutta.

82343 Caesarkastike

4542 Vihreä coleslaw-salaatti

 

84246 Metsäsienikääryle

Metsäsienten kanssa sopii erinomaisesti marjaiset maut. Perinteisellä tavalla kääryleet tarjoileva annostelee lautaselle lisäksi puolukkahilloa. Vaihtoehtoisesti voi maustaa tummaa kastikepohjaa mustaherukkahyytelöllä ja lisätä lopuksi tilkan kermaa pyöristämään makuja.

Lisäkkeissä saa olla tekstuuria, koska kääryleet ovat itsessään pehmeää purtavaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi rosmariinilla maustetut rapsakat lohkoperunat sekä uunissa paahdetut syksyn juurekset. 

2642 Puolukkahillo

82153 Mustaherukkahyytelö