Voiko vege-ruoka maistua lihansyöjälle?

Sen sijaan, että pitäisimme sinua jännityksessä tämän jutun loppuun asti, niin kerrotaan nyt heti alkuun, että voi maistua. Ja maistuukin. Sen verran suosittuja nuo kasvistuotteemme ovat, että melko varmasti iso joukko sekasyöjäkin niitä ostaa.

Pari päivää sitten yhdessä kahvitaukokeskustelussa muistelimme keskenämme niitä aikoja, kun jo vain sana kasvisruoka sai monet varpailleen ja aiheutti kotien ruokahuoltojoukoissa harmaita hiuksia. Vaan maailma muuttuu. Ja hyvä niin.

Kasvisruokailussa on nimittäin melko lailla vain hyviä puolia. Se on ekologista, terveellistä ja monien mielestä myös varsin eettistä.

Mutta siitä maustahan meidän tässä piti puhua! Monet ovat varmasti huomanneet, että nykyään kauppojen valmisruokahyllyissä on paljon erilaisia kasvisruokavaihtoehtoja, eikä vähiten meidän Saarioisten äitien ansiosta. Jos olet joskus sellaisen valmistamamme kasvisruoan käteesi ottanut, niin olet kenties nähnyt siinä sopii vegaaneille, maistuu kaikille -tekstin. Hyvä maku onkin kaiken tuotekehityksemme lähtökohta. Vuosien kokemuksesta tiedämme, että ruoan pitää olla ennen kaikkea herkullista tai se jää kaupan hyllyyn.

Eikä se, että huomaa pitävänsä kasvisruoasta tietenkään tarkoita, että liha pitäisi jättää lautaselta ainiaaksi pois. Olet ehkä kuullutkin puhuttavan fleksaamisesta. Se on tällä hetkellä kovin in, ja tarkoittaa esimerkiksi sitä, että arkisin syö kasvisruokaa, mutta viikonloppuisin herkuttelee pihvillä tai kalalla.

Eli rohkeasti siis vain kokeilemaan uutta ja ihastumaan kasvisruokaan. Aloita vaikka näistä meidän Vegemakaronilaatikoista.