Saarioinen Oy

Bataatti-kuppikakut

Kivat kuppikakut saavat mehukkuutta bataatista. Appelsiinin makuinen kuorrute kruunaa kakkuset.

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 50 g voita
  • 1 vuoka Bataattivuoka 350 g

Kuorrutus:

  • 2 ras (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 dl Appelsiinimarmeladi 230 g
  • nonparelleja tai appesiininlohkoja koristeluun

Valmistusohje

Noin 15 kappaletta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan ja bataattivuoan kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 min. Jäähdytä. Sekoita kuorrutuksen ainekset hyvin keskenään. Pursota tai levitä kuorrutusta leivonnaisten pinnalle. Koristele nonparelleilla tai appelsiinilohkoilla.  

Reseptin tuotteet