Saarioinen Oy

Bataattihummus ja rapeat tortillat

Dippaillaan! Bataattitahna sopii levitteeksi, dipiksi ja lisäkkeeksi.

Ainekset

  • 1 tlk esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 vuoka Bataattivuoka 350 g

Rapeat tortillat:

  • 8 valmista vehnätortillaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Soseuta sauvasekoittimella kaikki muut ainekset lukuun ottamatta bataattivuokaa ja lisää se lopuksi soseutetun kikhernetahnan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna makujen tekeytyä hetki kylmässä.

Leikkaa tortillaletut saksilla pieniksi kolmioiksi. Levitä kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja pirskottele öljyä pinnalle. Paahda 250-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia kunnes tortillasipsit ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

Reseptin tuotteet