Saarioinen Oy

Cottage Pie bataatista

Klassinen englantilainen arkiruoka saa perunasoseen tilalle makean ja kauniin värisen bataatin. Mehevän bataattikannen alta löytyy jauhelihatäyte.

Ainekset

  • 1 rkl voita
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g Naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 0,5 tl timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 vuoka Bataattivuoka 350 g
  • 100 g juustoraastetta esim. cheddar

Valmistusohje

Freesaa hienonnetut kasvikset voissa pannulla. Lisää jauheliha ja paahda kunnes liha on kypsää ja ruskeaa. Lisää pannulle tomaattimurska, liemikuutio, vesi ja mausteet. Anna hautua noin puoli tuntia. Kaada jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan.
Sekoita juustoraaste bataattivuoan joukkoon ja levitä uunivuokaan jauhelihakastikkeen pinnalle.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptin tuotteet