Haamukakku

Huhuuu, halloweenin haamukakku kummittelee syöjiä, mutta maistuu sisältä lempän vadelmaiselle. Tee pohjatyöt edellisenä päivänä ja jätä koristelu juhlapäivään. Noin 12 palaa

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Levitä taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa pohjat puhtaalle leivinpaperille ja poista pohjapaperi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa sokerikakkulevyistä neljä ympyrää, siten että pohjalle tuleva ympyrä on pienin ja loput suurenevat vähitellen. Isoin ympyrä tulee olla kulhon suuaukon kokoinen. Nosta pienin ympyrä pohjalle ja kostuta mehulla sutia apunakäyttäen.
Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka ja sokeri. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa vettä tai mehua. Lisää liivateseos kerma-rahkavaahtoon hyvin sekoittaen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varoen mikrossa. Lisää sula suklaa vaahtoon.
Ala täyttämään kakkua kerroksittain. Kulhon pohjalla olevan kostutetun levyn pintaan kerros hilloa ja kerros rahkavaahtoa. Asettele seuraavaksi suurin levy vaahdon päälle, kostuta ja levitä hillokerros sekä vaahtokerros. Jatka samaan malliin niin että kulhon suulle päällimmäiseksi tulee suurin kakkupohjalevy. Kostuta viimeinen levy kevysesti ja kääntele kelmu päälle. Anna tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vaahdota kerma ja leivä ohuelti kauttaaltaan kakun pintaan. Kerma tekee pinnan tasaikseksi kuorruttamista varten.
Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Levy saa olla hieman kakkua suurempi. Nosta valkoinen levy kaulinta apunakäyttäen kakun päälle. Jätä ”haamun helmat” rennosti roikkumaan. Kauli musta massa samaan tapaan ja leikkaa siitä haamulle silmät ja halutessasi suu ja muita koristeita. Liimaa silmät kakkuun kostuttamalla pienellä vesitilkalla.