Isän joulusinappi

Pikkujoulut lähestyvät, ja jotain pientä olisi mukava viedä tuliaisiksi. Kodin joulupöytäkin kaipaisi piristystä, jotain olisi hauskaa askarrella. Miten olisi helppo ja nopea resepti joulun ikisuosikille, kinkun kruunaavalle herkulliselle sinapille?

Valmistusohje

Kauniisti purkitettu joulusinappi sopii myös erinomaisesti vaikka koulun myyjäisiin.

Itse tehty joulusinappi on helppo ja nopea valmistaa, ja sen maustamisessa vain luovuus on rajana! Voit kokeilla erilaisia mausteita tai konjakin sijaan vaikka bourbonia. Tarjoile itse tehty herkku kinkun kaverina tai sipaise vaikka tummalle leivälle juustosiivun kanssa. 

Valmistusohjeet

1. Sekoita kaikki muut ainekset paisti konjakki tasaiseksi massaksi.

2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sinappi on kiiltävän sileää.

3. Kun sinappi on jäähtynyt, mausta se konjakilla ja säilö esimerkiksi lasipurkkiin.

Voit koristella purnukan sitomalla punaisen satiininauhan kannen ympärille tai vaikka liimata lasten kanssa purnukan kylkeen hileitä tai jouluisia tarroja. Anna itse tehdyn kortin kanssa lahjaksi tai nauti omassa joulupöydässäsi.

Joulusinappi säilyy jääkaapissa noin kaksi kuukautta.