Joulumuorin joulublinit

Raaka-aineet

3 dl maitoa
2 dl tattarijauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl kuivahiivaa
25 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 isoa kananmunaa
voita paistamiseen

Tarjoiluun

1 rasia Hieno Punajuurisalaatti 300 g
12 viipaletta graavilohta tai kylmäsavulohta
1 prk smetanaa

Talviset blinit ovat mitä parhainta tarjottavaa joulupöytään. Joulublinit nautitaan Saarioisten Hienon Punajuurisalaatin ja graavilohen kera. Vahva suositus!

Valmistusohje

n. 24 pikkubliniä (alkupalaksi 6:lle tai pikkusyötäväksi 12:lle)

Kuumenna 2 dl maitoa lähes kiehuvaksi. Sekoita maidon joukkoon tattarijauhot ja jogurtti. Anna taikinan jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon kuivahiiva. Jätä taikina lämpimään paikkaan vähintään puoleksi tunniksi heräämään ja kuplimaan. Lisää taikinan joukkoon sulatettu voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää myös loput maidosta (1 dl) sekä kananmunan keltuaiset hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista pieniä blinilettuja voissa lettupannulla. Tarjoa punajuurisalaatin, graavi- tai kylmäsavulohen sekä smetanan kera. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: